Rektorka zadovoljna plasmanom Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović kazala je da je zadovoljna plasmanom najstarije visokoškolske ustanove u Srbiji na Šangajskoj listi, s obzirom da je konkurencija u visokom obrazovanju u celom svetu velika.
Ona je za "Novosti" izjavila da rangiranje uzima u obzir naučne rezultate iz prethodnih godina, a dodaje da će se efekti Zakona o nauci i istraživanju i Zakona o Fondu za nauku osetiti tek za nekoliko godina.
 
"Ovaj rezultat potvrđuje poziciju Univerziteta u Beogradu kao jednog od vodećih univerziteta u ovom delu Evrope", ocenila je Popović.
 
UB se na poslednjoj Šangajskoj listi našao između 401. i 500. mesta, čime je zadržao prošlogodišnju poziciju.
 
Najveći univerzitet u zemlji najbolje je bio rangiran 2017. godine, kada se nalazio između 201. i 300. mesta, a prvi put se na ovoj listi našao 2012. godine.
 
Univerzitet u Novom Sadu je prošle godine zauzeo poziciju između 901. i 1000. mesta, dok ove godine nije bio među rangiranima.
  • ?

    17.08.2020 11:44
    A u NS cveta cvece?
    Poducite malo i novosadski univerzitet.
    Profesori novosadskog, zasto NSU ima losiji rejting? Ne cujete se? Sve vam je dobro?
  • Hinkel

    17.08.2020 10:03
    Lepo je biti na listi, ali kvalitet nastave jako malo zavisi od broja publikovanih radova.
  • Zdravko

    17.08.2020 09:51
    Fakultet
    Listi sigurno nije doprineo nerad na Pravnom u NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.