Fudbal

Remi Radnika i Širokog Brijega

Remi Radnika i Širokog Brijega
Foto: FK Radnik Bijeljina | Remi Radnika i Širokog Brijega

Fudbaleri Radnika i Širokog Brijega podijelili su bodove u Bijeljini u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.

Ekipi Radnika bio je to već treći remi u prva četiri kola nove sezone, dok je Široki nakon dvije uvodne pobjede dva puta vodio i dva puta ispustio prednost pa remizirao protiv Veleža i sada Radnika.

Prve dvije velike šanse na utakmici viđene su pred kraj prvog poluvremena. Prvo Radnik nije uspio iskoristiti situaciju jedan na jedan s golmanom koju je imao Huseinbašić, a na drugoj strani Pervan nije uspio ubaciti loptu u mrežu s pet metara nakon loše intervencije Kozića.

Široki je u prednost došao u 68. minutu, a pogodio je Ćorić nakon što je ubacio Stanić po boku. Ipak, u 79. minutu Radnik je uspio izjednačiti. Bradonjić je imao fenomenalan prodor po boku, lopta je došla do Đurića. Iskusni veznjak je potom uposlio Šarića koji iz trka postavlja konačnih 1:1.

Široki Brijeg se izdvojio na trećem mjestu Premijer lige BiH s osam osvojenih bodova, dok je Radnik prestigao Krupu i sada je na devetoj poziciji s tri osvojena boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije