Najnovije vesti
Vesti Društvo
SRPSKI BARJACI U CRNOJ GORI Posle fantastičnih litija na moru, građani branili svetinje u kilometarskim kolonama (VIDEO)

SRPSKI BARJACI U CRNOJ GORI Posle fantastičnih litija na moru, građani branili svetinje u kilometarskim kolonama (VIDEO)

Protestne kolone automobila organizovane su i večeras u više crnogorskih gradova.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Litije Berane  Foto: Facebook/Objektiv story / screenshot
Litije Berane

Građani koji protestuju zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti okupili su se večeras u Baru, Mojkovcu, Bijelom Polju, Plužinama, Beranama...

Veliki broj vernika večeras je bio u litiji u Beranama koja je prošla centralnom gradskom ulicom do manastira Đurđevi Stupovi.

Kolona je u Mojkovcu krenula iz sela Štitarica, udaljenog 10 kilometara od tog grada, dalje kroz Gornja i Donja polja, kroz naselje Tutica, potom kroz grad do Železnicke stanice, nazad do Hrama Hristovog rođenja.

U Bijelom Polju je kolona krenula od Crkve svetog Nikole, preko Industrijske zone do grada i okolnih naselja, kao i pred Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Pročitajte još

U auto-litijama učestvovalo je nekoliko stotina vozila.

Crnogorska policija kontrolisala je vozila i zaustavljala kolone, ali uz upozorenja o pridržavanju mera poput nošenja zaštitnih maski, sve je proteklo u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

VIDEO: Litije na Jadranskom moru