Fudbal

Borcu pripao derbi na Gradskom stadionu

Borcu pripao derbi na Gradskom stadionu
Foto: FK Borac / Arhiva / Ilustracija | Borcu pripao derbi na Gradskom stadionu

Fudbaleri banjalučkog Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjaluci u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0.

Borac se tako na najbolji način vratio pobjedničkim navikama nakon poraza u prošlom kolu na Grbavici protiv lidera Željezničara, dok je Zrinjski nastavio da pruža očajne partije. Već tri kola ne znaju za pobjedu, a prije ovog poraza izgubili su u gradskom derbiju od Veleža te samo remizirali s Radnikom na svom terenu.

Pogodak odluke na današnjem meču postignut je još u petom minutu. Ziljkić je lijepo probio po strani i ubacio loptu koju kupi Vranješ te matira Horkaša za 1:0.

Nakon gola su obje ekipe igrale s dosta opreza bez velikih prilika za postizanje gola pa nije bilo promjena od odlaska na odmor.

Plemići su u nastavku krenuli dosta ofanzivnije, a najbliži golu bili su u 68. minutu i to u dva navrata. Međutim, nakon udaraca Govedarice i Mašića centimetri su spasili Banjalučane da prime pogodak. Do kraja nije bilo uzbuđenja pa je Borac ostvario važnu pobjedu.

Borac se novom pobjedom probio na drugo mjesto Premijer lige BiH s tri boda manje u odnosu na lidera Željezničara. S druge strane, Zrinjski ima samo četiri osvojena boda i nalazi se tek na osmoj poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije