Najnovije vesti
Vesti Svet
"MASAKRIRALI JE" U Indiji uhapšena dva muškarca zbog silovanja i ubistva devojčice (13)

"MASAKRIRALI JE" U Indiji uhapšena dva muškarca zbog silovanja i ubistva devojčice (13)

Dva muškarca uhapšena su u Indiji zbog silovanja i ubistva trinaestogodišnje devojčice, čijeje telo pronađeno je na polju šećerne trske u državi Utar Pradeš, saopštila je policija i dodala da su uhapšena dva meštana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
(foto: ilustracija) Foto: PIYAL ADHIKARY / EPA;
(foto: ilustracija)

Poslednji incident dogodio se u petak naveče u selu Pakarija, u oblasti Lakimpur Keri, saopštila je policija.

Porodica je krenula u potragu za devojčicom jer se nije vratila nakon što je, dok su bili u polju, otišla u toalet. Porodica kaže da je njeno telo masakrirano.

Pročitajte još

Policija je saopštila da je devojčica udavljena nakon što je silovana, ali da joj oči nisu izvađene i jezik joj nije odsečen.

-U predelu očiju bilo je više ogrebotina, verovatno od oštrih listova šećerne trske, gde je njeno telo i pronađeno, rekao je portparol policije Satendra Kumar.

Silovanje i seksualno nasilje je posebna tema u Indiji nakon grupnih silovanja i ubistva devojke u autobusu u Nju Delhiju 2012. godine. Taj napad doveo je do velikih protesta i izmena zakona o silovanju, ali od tada do danas nema naznaka da nasilje nad ženama popušta.

Prema poslednjim statističkim podacima, svaka četvrta žrtva silovanja u Indiji je dete. U ogromnom broju slučajeva silovanja žrtve znaju počinioce.