Ruski lanac marketa stiže u Srbiju, obećavaju niže cene i do 20 odsto

Ruski prehrambeni lanac "Mere" ulazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.
"Mere" je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X 5 i Magnit.
 
"Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata", istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.
 
Kako je navedeno, planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom. Ističu da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečnih.
 
"Mere" je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni su i neki srpski proizvodi.
 
Kompanija planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke.
 
Diskonti "Mere" prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala, navodi portal Retail Serbia.
  • N.Sad

    21.08.2020 19:37
    Vidim mnogi spominju Lidl. Piletina 150 din neka hvala to svojoj deci neću davati. Vekna hleba 10 dinara na sniženju i10 kom na policama a red do železničke stanice. Kod njih neka kupuje GMO populacija koji su se na takvu hranu ,,navukli" kao na heroin. Većinu je lakše preskočiti nego zaobići.
  • Tata Ikun

    21.08.2020 11:42
    @Branislav
    Druže, glas razuma retko može da prođe na delu za komentare. Narod je mnogo polupan u glavu. Ne kažem da ja nisam, samo želim da istaknem uzaludnost pokušaja da danas nekome ukažeš na činjenicu koliko je polupan.
  • Branislav

    20.08.2020 22:05
    Koji vam je svima?
    Ne razumem ja vas ljudi moji. Šta se ima po ovim pitanju biti ili ne biti rusofil. Odeš u radnju vidiš da li ti odgovara i to je to. Ako valja i isplati se kupujem a ako ne onda ne kupujem. I mirna Bačka. Nećeš im plaćati samo što su došli u Srbiju. Niko vam neće za džabe iz džepa uzimati. Zar baš od svega napravite temu za ideološko političko prepucavanje? Da li ste vi normalni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.