EVO KOLIKO AMERA PODRŽAVA VAKCINACIJU PROTIV KORONE: Ovaj deo populacije SAD će je prihvatiti OBERUČKE! (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatno

EVO KOLIKO AMERA PODRŽAVA VAKCINACIJU PROTIV KORONE: Ovaj deo populacije SAD će je prihvatiti OBERUČKE! (VIDEO)

Planeta -

Prema novoj anketi, 35 odsto Amerikanaca se neće vakcinisati ako i kada vakcina Covid-19 postane dostupna, a taj broj je sličan brojevima prikazanim demografskim merenjima.

Samo 60 odsto američkih građana želi da dobije vakcinu, pokazalo je u petak istraživanje NPR / PBS NevsHour / Marista, a 5 procenata je još uvek nesigurno.

Čini se da se ti brojevi drastično ne menjaju, bez obzira na političku pripadnost Amerikanaca. 44 odsto republikanaca i 35 procenata nezavisnih građana izjavilo je da će odbiti vakcinu; isto je izjavila i četvrtina demokratskih birača.

Grupa koja će najverovatnije želeti da se vakciniše su studenti, od kojih se samo 24 procenta protivilo toj ideji. Za maturante koji nisu na fakultetu broj se gotovo udvostručuje; 41 odsto njih ne želi da bude vakcinisano.

Galup je objavio rezultate slične ankete 7. avgusta. Značajno je da su ukupni brojevi bili gotovo isti: 35 odsto Amerikanaca bi odbilo vakcinu Covid-19, dok će 65 odsto prihvatiti vakcinaciju. Dr. Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, ranije je izrazio zabrinutost zbog "Pokreta protiv vakcinacije", sa kojim će se zemlja morati "boriti". Međutim, ni sam Fauči nije izuzetak od sličnog oblika skepse.

Čini se da se u utorak međunarodna "trka" za pronalaženjem efikasnog leka protiv Covid-19 pojačala, jer je Rusija navodno smislila prvu, međunarodno registrovanu vakcinu, pod nazivom "Sputnik V". Međutim, u tom pogledu, Fauči je rekao da "ozbiljno sumnja" da su Rusi "zaista uspeli da dokažu koliko je vakcina efikasna i bezbedna za upotrebu".

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track