"Lajčak će baciti Srbiji ponudu na sto, ako ne prihvatimo - sankcije"

Milovan Drecun izjavio je da su na obnovljenim pregovorima sa predstavnicima Beograda prištinski zvaničnici pokušali da dobiju nešto što im ne pripada.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.08.2020.

22:14

Foto: Depositphotos,Yarr65

Narodni poslanik i bivši predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, navodi ipak da im to nije pošlo za rukom.

Drecun je za Sputnjik rekao da evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak sprema „dokument“ zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama.

„Kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani premijer Kosova Avdulah Hoti, albanski predstavnik je u jednom trenutku pokušao da nam proda priču o ratnoj odšteti sve dok mu Vučić nije žestoko odbrusio. Nakon toga, Hoti se žalio Lajčaku da mu Vučić preti, ali je ostalo to da nema govora da ćemo nastaviti razgovore o ratnoj odšteti,” naveo je Drecun.

On je istakao da Albanci isključivo žele da se razgovara o tome da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova ili o nekim elementima koji bi, prema Drecunovom mišljenju, mogli da se protumače bar kao posredno priznanje.

Drecun smatra da Lajčak želi da se postigne niz dogovora o ekonomskoj saradnji, slobodnom protoku ljudi i kapitala, raseljenima i nestalima.

"Nakon toga, on bi da doda po neku rečenicu i da definiše sve na jednom papiru kao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa.

Takav „dokument“ bi bacio na sto uz reči da će nam uslediti sankcije ako ga ne prihvatimo,” predviđa Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: