Svet

0

Slovenija razmišlja o karantinu za mlade koji se vraćaju iz Hrvatske

Autor: KP

Izvor: Beta

Slovenija razmišlja o karantinu za mlade koji se vraćaju iz Hrvatske

Izvor: Foto: Beta, AP / Matthias Schrader

Epidemiolozi bi vladi mogli pregložiti više opcija, uključujući karantin za državljane od 15 do 35 godina koji uprkos upozorenjima odlaze u noćne klubove i slična mesta na hrvatskom Jadranu, ne uvažavajući epidemiološke mere i fizičku distancu, izjavio je Hojs, a prenosi Hina.

Kako je najavio, slovenačka vlada bi o zaoštravanju mera za ulaske putnika ih Hrvatske mogla odlučivati u utorak ii sredu, ako se nastavi visok broj slovenačkih državljana koji su letovali u Hrvatskoj i zaraženi su korona virusom.

Prema podacima zdravstvenih službi, od početka juna do 12. avgusta iz Hrvatske je u Sloveniju ušlo 70 slučajeva zaraze, a zadnjih dana ti slučajevi naglo rastu.

Samo su u četvrtak potvrđena 22 "uvozna" slučaja, a među njima je 20 reklo da su bili na Zrću, na Pagu, poznatoj parti destinaciji za mlade turiste.

Slovenački mediji objavljuju računice po kojima bi Hrvatska uz sadašnji tempo infekcije tek za desetak dana mogla imati 40 zaraženih na 10.000 stanovnika u 14 dana, što je osnovni kriterijum za uvrštavanje neke regije ili države na "crvenu" listu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR