');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

DUŽNICI PERTLOM ZADAVILI MILORADA Novi detalji ubistva IMUĆNOG KERAMIČARA u Beogradu

Keramičar Milorad R. (48) ubijen je u četvrtak pred zoru u svom stanu u beogradskom naselju Bele vode tako što su ga dvojica njegovih dužnika pretukla i zadavila pertlom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
hronika zeleznik5  foto milan ilic Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
hronika zeleznik5 foto milan ilic

Kobne noći, on je sedeo i pio sa njima, ali su ga dužnici iznenada napali i naterali ga da kaže gde krije novac, a potom su ga likvidirali!

Izvor iz istrage kaže da su tokom uviđaja u Miloradovom stanu nađeni tragovi dvojice napadača i u toku je njihova identifikacija, prenosi "Pink".

- Radenković je pozajmio izvesnu svotu novca dvojici osumnjičenih, verovatno uz zelenašku kamatu. Njih dvojica su se, po svemu sudeći, dogovorili sa Miloradom da se u sredu uveče nađu u njegovom stanu na Belim vodama, navodno, kako bi ispregovarali termin vraćanja duga. Nekoliko sati su sedeli za stolom i pili su alkohol. Kad je Milorad već bio pripit, ova dvojica su ga zaskočila - objašnjava sagovornik.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, jedan napadač je Miloradu stavio nož pod grlo i naterao ga da kaže gde krije novac u stanu.

- U stanu su nađeni tragovi borbe, što znači da je Milorad pokušao da pruži otpor, ali bezuspešno. Dužnici su ga pretukli i najverovatnije su ga naterali da kaže gde krije pare, pošto u stanu tokom uviđaja nije pronađeno ništa od novca. Na kraju ga je jedan od njih zadavio pertlom i pobegli su - kazao je naš izvor.

Keramičar Milorad R.
Foto: Milorad R. / Facebook
Keramičar Milorad R.

Milorada je mrtvog u četvrtak ujutro pronašao njegov prijatelj i kolega, s kojim je tog dana trebalo da obavi neke keramičarske radove. Radenković je zatečen mrtav na stolici, presamićen preko stola.

Milorad je, inače, živeo sam na trećem spratu zgrade u Ulici Ratka Resanovića na Belim vodama. Ta zgrada je nova i još nije useljena, a istraga će utvrditi i da li je on bio vlasnik stana ili podstanar.

Kuća na moru

Komšije su ispričale da njegovi supruga i ćerka žive u Austriji. Rodom je sa Hrvatskog primorja, iz Dalmacije, gde ima kuću koju izdaje, a u Beogradu se bavio keramičarskim zanatom.

- Videlo se po njemu da je imao para, uvek je bio dobro obučen. Nije se družio sa komšijama, ali su ga često posećivali neki muškarci, verovatno poslom - kazao je komšija.

Milorad je bio aktivan na Fejsbuku, gde ima oko 2.500 prijatelja i pratilaca. Na svojoj stranici je ispod imena, u opisu, naveo samo "iskren i pošten".

Mobilni telefon poslat na veštačenje

Inspektori su poslali telefon ubijenog Milorada na veštačenje kako bi se utvrdilo sa kim je komunicirao kobnog dana. Takođe, preuzeli su i snimke nadzornih kamera sa okolnih objekata kako bi se utvrdilo ko je ulazio u zgradu i izlazio iz nje u vreme zločina.