Komandant Kfora obišao Specijalnu zaštićenu zonu Dečana FOTO

Komandant Kfora general-major Mikele Risi posetio je danas Specijalnu zaštićenu zonu Dečana, koja obuhvata srpski pravoslavni manastir Visoki Dečani.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

20:23

Default images

The Commander of the NATO-led mission in Kosovo, Major General Michele Risi, visited today the Special Protection Zone...

Posted by Kosovo Force - KFOR on Субота, 15. август 2020.
To versko mesto koje čuva Kfor, kao prvi odgovorni za bezbednost.

Risi se tom prilikom sastao sa gradonačelnikom Dečana Baškimom Ramosajem u njegovoj kancelariji, na poziv lokalne opštine, navodi se u saopštenju Kfora.

Komandant Kfora se takođe sastao sa igumanom Savom Janjićem u manastiru.

Na oba sastanka razgovarano je o sveukupnoj situaciji u okolini, posebno u pogledu uticaja na bezbednost radova na putu R108 koji se proteže u blizini manastira Visoki Dečani, saopšteno je iz Kfora.

Risi je potvrdio nepristrasnu posvećenost Kfora da nastavi da doprinosi sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: