Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рецепти југа Србије: Пастрмка у рерни

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2020. Јужна Србија Инфо

Данас припремамо једноставан и укусан ручак у време Госпојнског поста, готов за 40 минута, пастрмку у рерни.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Потребно је:

пастрмке, једна по особи (могу да се купе очишћене)
3 до 5 чена белог лука, или у праху
маслиново уље или сунцокретово
со и бибер, кукурузно гриз брашно
рузмарин или босиљак, по жељи
лимун

Припрема

Очишћене пастрмке намазати (уваљати) са смесом од соли, маслиновог уља, кукурузног брашна (шака) и сецканог белог лука, посебно маринирати изнутра.

Ставити у плех, на папир за печење и пећи по 15 минута (укључен само горњи грејач) са обе стране у добро угрејаној рерни на 180 степени.

Пријатно!

 


#   Ниш   пост   храна   рецепт   кухиња   пастрмка   риба   Велика Госпојина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима