EISA Mobile Devices nagrade 2020-2021

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro podiže lestvicu za high-end smartfone i pokazuje kako se vrhunska tehnologija može uklopiti s prelepim dizajnom. Na spoljašnjosti je prisutan 6,78-inčni ekran sa oštrom QHD+ rezolucijom na 120 herca, uz soft-touch kućište sa sertifikatom IP68. Qualcommov najnoviji čipset Snapdragon 865, dopunjen sa osam ili 12 gigabajta RAM memorije, donosi brzinu i stabilnost Android 10 / OxygenOS softverskoj platformi. Za dopunjavanje baterije kapaciteta 4.510 miliamper-sati OnePlus prvi put primenjuje svoju bežičnu tehnologiju Warp Charge 30, koja puni do 50 odsto za samo 30 minuta, dok kamera sa četiri sočiva na zadnjoj strani donosi fleksibilnost i precizinost u radu. Ovaj pametni telefon je zaista pametan!


EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021

OPPO Find X2 Pro

Kao smartfon dostojan statusa perjanice, OPPO Find X2 Pro napunjen je tehnologijom i upakovan u senzacionalan dizajn – naročito kad je u pitanju osećaj veganske kože pod prstima, donoseći nenadmašan doživljaj u svakodnevnoj upotrebi. Njegov 6,7-inčni AMOLED HDR ekran rezolucije 1.400 x 3.168 piksela, s osvežavanjem od 120 herca, pruža oštar i fluidan prikaz za Android 10 sa interfejsom ColorOS 7.1, dok Snapdragon SoC i Adreno 650 grafički procesor nude brzinu i snagu bez presedana. Izdašna interna memorija (512 GB), trostruka kamera i 65 vati brzog punjenja za bateriju od 4.260 miliamper-sati samo su neke od korisnih osobina. Ovo je najbolji OPPO smartfon do sada i jasno se izdvaja od konkurencije u premijum kategoriji.


EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021

Huawei P40 Pro

Nastavljajući na talasu uspeha prethodnih modela, Huaweiov P40 Pro ponovo unapređuje tehnologiju kamera na pametnim telefonima, zahvaljujući četvorostrukoj Leica postavci neograničenog potencijala. Primarna kamera od 50 megapiksela sa autofokusom koji detektuje fazu i optičkom stabilizacijom slike združena je s periskopskim telefoto sočivom od 12 megapiksela, koje omogućuje petostruko optičko uvećanje, i ultraširokim “Cine Camera” sočivom od 40 megapiksela za napredne video-zapise. Dodajte tome ToF 3D senzor za dubinu, kao i AI poboljšanja slike, i dobili ste smartfon koji pravi zapanjujuće dnevne fotke, kao i nenadmašne noćne snimke bez neželjenog šuma i izobličenja. Luksuzan dizajn, prvoklasna tehnologija ekrana i jednostavna upotreba čine ga istinskim šampionom u klasi.


EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II istinska je multimedijalna mašina, stvorena za ljubitelje fotografije, filma i muzike. Njegova trostruka kamera deli tehnologiju sočiva sa Sonyjevim naprednim Alpha fotoaparatima i omogućuje burst mode od 20 kadrova u sekundi s produženim autofokusom i automatskom detekcijom očiju, dok aplikacije Photography Pro i Cinematography Pro donose kontrole i mogućnosti profesionalnih Sonyjevih uređaja. Za reprodukciju multimedije u pokretu, Xperia 1 II nudi 6,5-inčni CinemaWide 4K HDR OLED ekran u proporciji 21:9 i Dolby Atmos zvuk, kao i podršku za imerzivni muzički format 360 Reality Audio. S druge strane, gejmerima je omogućeno povezivanje kontrolera DUALSHOCK 4, za doživljaj igranja kao na konzoli, a za pokretanje ovog izobilja mogućnosti zadužena je mobilna platforma Snapdragon 865 5G.


EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021

Samsung Galaxy Z Flip

Kao zapanjujuće unapređenje starog preklopivog koncepta, Samsung Galaxy Z Flip koristi savitljivi ekran kao osnovu za inovativan, praktičan i impresivan smartfon. Kad je otvoren, njegov 6,7-inčni Dynamic AMOLED ekran rezolucije 1.080 x 2.636 piksela postaje zvezda predstave, i to bez primetnog nabora na sredini. Zatvoren, postaje upola manji i štiti glavni ekran od oštećenja, dok se notifikacije, dolazni pozivi i druge informacije prikazuju na sekundarnom ekranu od 1,1 inča. Velika privlačnost modela Galaxy Z Flip dodatno je uvećana dvostrukom kamerom sa širokim i ultraširokim sočivom, dugotrajnom baterijom od 3.300 miliamper-sati i robustnom, ubedljivom završnom obradom. Ovo je pravi pionir među smartfonima.


EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 spaja mogućnosti modernog pametnog sata sa stilizovanim uniseks dizajnom, baziranim na kružnom AMOLED ekranu, fizičkim kontrolama i kaišu od prirodne kože. Savršeno odmeren za aktivan stil života, on nudi pregršt fitnes-opcija – uključujući mogućnost analiziranja 15 različitih sportskih kategorija i do 190 tipova vežbi – kao i odličnu bateriju koja traje dve nedelje. Veštačka inteligencija analizira kvalitet sna pomoću Huaweiove tehnologije TruSleep, a GT 2 takođe nadzire puls i nivo stresa. Na listi mogućnosti takođe su blutut pozivi (do 150 m), notifikacije za aplikacije i pristup kolekciji muzike. Moderni klasik je rođen!


EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Kompaktne i lagane, ali opremljene svim najvažnijim opcijama, Sennheiserove slušalice Momentum True Wireless 2 predstavljaju trijumf dizajna – a takođe i zvuče izuzetno. Posebni dinamički drajveri pružaju uravnoteženu reprodukciju, uz ubedljiv bas i bogate detalje, koji mogu biti fino podešeni preko Sennheiserove aplikacije Smart Control, dok nova tehnologija aktivnog suzbijanja buke okruženja pomaže da se usredsredite na muziku, a ne na spoljašnji svet. Trajanje baterije znatno je povećano na sedam sati, a dobro izrađena kutija za prenos i punjenje ovo dodatno uvećava pomoću sopstvene ugrađene baterije. Uz slušalice se isporučuje više različitih završetaka, što obezbeđuje da True Wireless 2 odgovaraju svakome. Ovo je dokaz da najbolje stvari mogu doći u malom pakovanju.


EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021

Bowers & Wilkins PX5

Kod slušalica PX5 s adaptivnim suzbijanjem buke okruženja Bowers & Wilkins je obratio jednaku pažnju na dizajn, jednostavnost upotrebe i zvuk. Ovo su beskrajno lepe slušalice, uz spektakularni finiš koji spaja karbonska vlakna, aluminijum i tekstil, dok mekano tapacirani rezonatori i nosač omogućuju dugačke slušne sesije. Namenski dizajnirani 35-milimetarski drajveri pružaju superioran kvalitet zvuka, uz frekvencijski opseg u rasponu od dubokog basa do delikatnih visokih. Veza može biti pomoću kabla ili bežična, preko blututa i uz podršku za aptX Adaptive. Kontrole obuhvataju trenutno pauziranje podizanjem rezonatora, kao i fino podešavanje veoma kvalitetnog sistema za suzbijanje buke. Ako volite muziku u pokretu, volećete i ove slušalice.


EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021

LG XBOOM Go PL7

Dizajniran u saradnji s kompanijom Meridian Audio, LG XBOOM Go PL7 napravljen je pre svega za dobar zvuk. Njegova stereo-postavka i interna amplifikacija – dopunjeni dvostrukim pasivnim radijatorima – stvaraju izvanredno čist zvuk, uz transparentne vokale i natprosečno dobar udarac basa. Izrada i specifikacije ovog prenosivog zvučnika jednako su impresivne: lepo je dizajniran i dovoljno kompaktan da ga možete poneti svuda, što je podržano baterijom od 24 sata (uz funkciju power bank) i vodootpornošću po sertifikatu IPX5. XBOOM Go PL7 takođe nudi pametne svetlosne efekte, a do 100 zvučnika može se bežično povezati za pravu žurku. Priključite se preko blututa ili 3,5-milimetarskog ulaza i spremni ste za uživanje u muzici.


EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021

FiiO M11 Pro

Ovaj prenosivi muzički plejer donosi najbolju funkcionalnost u klasi, smeštenu u kvalitetno kućište s ekranom osetljivim na dodir i minimalnim okvirima. Podrška za formate i opcije reprodukcije su nenadmašne – M11 Pro se može koristiti kao blutut pijemnik i predajnik, kao USB DAC i USB audio-plejer (s podrškom za izvorni DSD), može se reprodukovati direktno s internog skladišta (proširivo do 2 TB) ili preko aplikacija za striming. Šestojezgarni čipset Samsung Exynos obezbeđuje glatko upravljanje reprodukcijom i brz odziv pri upotrebi, dok dva D/A konvertera AK4497EQ s Velvet Sound arhitekturom podržavaju visokorezolutivni audio do 384 kiloherca i 32 bita, kao i MQA. Tri izlaza za slušalice podržana su snažnom amplifikacijom niskog izobličenja. A kvalitet zvuka? Jednom rečju – izuzetan.


EISA HEADPHONES 2020-2021

DALI IO-6

Mnogi proizvođači zvučnika proširili su se u kategoriju slušalica, ali nijedan nije to uradio na tako spektakularan način kao danska kompanija DALI. IO-6 ne samo da su bežične već u zatvorenim rezonatorima imaju odličan sistem za aktivno suzbijanje buke okruženja, sa tri modaliteta rada. Kao da sve to nije dovoljno, tu je i najizdržljivija baterija u klasi, koja pruža do 30 sati slušanja između punjenja. Ukoliko tome dodate nadmoćno snažan, a ujedno otvoren i informativan zvuk, jasno je da je ovo zaista senzacionalan debi.


EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021

AudioQuest DragonFly Cobalt

Najnoviji dodatak AudioQuestovoj seriji DragonFly ujedno je i najbolji do sada. Cobalt ne samo da konvertuje širok raspon formata s računara, već sadrži veoma kvalitetno pojačalo za slušalice, a sposoban je i da isporuči sjajan zvuk preko hi-fi sistema – a sve to u pakovanju ne većem od USB memorije. Ovo je idealni saputnik za portabilni audio: jednostavno ga priključite u USB port vašeg računara ili pametnog uređaja i na taj način ćete mu pružiti i muzičke zapise i napajanje. Zatim povežite vaše omiljene slušalice i rešili ste sve potrebe za kvalitetnim zvukom, gde god da se zadesite.