Ima samo jedan moćan tim u Lisabonu - Bajern! Istorijska bruka Barselone i osmica koja će se teško zaboraviti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.08.20. | 22:48

Nemački gigant resetovao Kataloce - 8:2

Pre završnmog turnira Bajern je glasio za glavnog favorita za osvajanje ovogodišnje Lige šampiona, ali niko nije mogao ni da zamisli da će neverovatna ekipa Hansija Flika biti ovako dominantna u okršaju sa Barselonom. Nemački gigant je sravnio sa zemljom bespomoćne Katalonce i naneo im istorijski poraz u Evropi, pa je jasno da je ovo kraj jedne Barsine generacije, koja više ne liči na ozbiljan tim - 8:2 (4:1).

Bajern je u meč ušao da samelje protivnika i nije se zaustavio dok to nije i učinio. A trebalo mu je samo pola sata jer je već tada vodio sa 4:1. Moćni Flikov sastav nije sputalo ni to što je Barselona autogolom Davida Alabe ekspresno poništila Milerov pogodak iz četvrtog minuta, već je dodatno dodala gas i vrlo brzo razrešila svaku dilemu na Lužu. Kike Setjen nije uspeo na pravi način da spremi ekipu za ovaj meč. Katalonci su srljali iz greške u grešku, na sve načine su pokušavali da se vrate u igru, a onda su previše otvorili gard i to je snažni rival surovo kaznio. Kolika je bila nemoć Barsine odbrane pokazuje i činjenica da je Filipe Kutinjo nakon ulaska na teren u 75. minutu uspeo da postigne dva gola i namesti jedan Robertu Levandovskog. Flikov tim je bio dominatan u svim segmentima igre. Odmah je uspostavio dominaciju na sredini terena i uništavao protivnika sa konstantnim dupliranjem bočnih igrača. Bajern je bio opasan i onda kada napada iz poseda lopte, a posebno onda kada se otvarao prostor za kontranapad. Spasa za nemoćnog Ter Štegena jednostavno nije bilo.

Izabrane vesti

Čini se da je Barselona svoju priliku za uspostavljanje kakve-takve ravnoteže propustila neposredno posle izjednačujućeg gola. Ubrzo je prilici bio Luis Suarez, a onda je Lionel Mesi uzdrmao stativu Nojerovog gola. Da se tada barem još jednom zatresla mreža Bajernovog gola situacija na terenu bi izvesno bila povoljnija za Katalonce. Ovako, Bajern je sačekao svoju prvu priliku, došao do vođstva preko Perišića, a onda je razbijena svaka koncepcija Barsine igre. U narednih devet minuta još dva puta se tresla mreža Ter Štegenovog gola, pa je već tada bilo jasno da se na terenu ništa nije moglo drastičnije popraviti u korist Setjenovog sastava.

Trener Barselone je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa. Umesto nezapaženog Serđija Roberta ušao je Antoan Grizman, što je brzo dalo rezultata. Ali kratkoročnog. Luis Suarez je posle majstorskog driblinga smanjio na 4:2, što je ponovo dalo krila Barseloni, ali ju je zapravo odvelo u potpunu propast. Posle strašnog prodora Alfonsa Dejvisa u 63. minutu Džošua Kimih je ponovo Bajernu doneo tri gola prednosti, a onda je Setjen zadao poslednji pucanj u koleno svom timu. Ansu Fati je ušao umesto Busketsa, pa je Barselona ostala bez centralnog dela veznog reda. Sa druge strane, Flik je osvežio svoje redove sa Komanom i Kutinjom, posle čega je usledio završni nalet Bajerna koji Barselona nije preživela.

Flikovom timu nakon ove veličanstvene pobede više nije važno ko će biti protivnik, niti u polufinalu, niti u finalu, iako je jasno da bi Mančester Siti mogao da im napravi određenih problema, kao i da će Đozep Gvardiola biti sposobniji od Setjena u pokušaju da napravi nekakvu taktičku zamku. Bajern i ovako već dugo deluje kao besprekorno sklopljena mašina, koju će sa ovakvim impulsom samopouzdanja biti praktično nemoguće zaustaviti u pohodu na šesti trofej prvaka Evrope.

Barselona je definitivno udarila u ledeni breg. Projektat sa Kikeom Setjenom je odavno bio osuđen na propast, a sada već vremešni asovi poput Mesija, Suareza, Pikea i Busketsa više nisu u stanju da samostalno drže ekipu na svojim leđima, tako da su radikalni rezovi neophodni ovom timu. Oni će sigurno biti bolni, ali moraju da se dogode jer post bez trofeja u elitnom takmičenju traje već punih pet godina i mogao bi ozbiljno da se produži.


BARSELONA - BAJERN 2:8

/Alaba 7ag, Suarez 57 - Miler 4, 31, Perišić 22, Gnabri 27. Kimih 63, Levandovski 82, Kutinjo 85, 89/

Stadion: Luž

Bez pristustva gledalaca

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alba - Roberto (od 46. Grizman), Buskets (od 70. Fati), De Jong, Vidal - Mesi, Suarez.

BAJERN: Nojer - Kimih, Boateng (od 76. Zule), Alaba, Dejvis (od 84. Ernandez) - Gorecka (od 84. Toliso), Alkantara - Gnabri (od 75. Kutinjo), Miler, Perišić (od 67. Koman) - Levandovski.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara