Propali pregovori, Belgija nema vladu od maja prošle godine

Dvojica vodećih belgijskih političara Bart de Vever i Pol Manjet saopštila su da su propali pregovori sa Liberalima i Zelenima o formiranju nove koalicione vlade.
Propali pregovori, Belgija nema vladu od maja prošle godine
Foto: Pixabay
Nacionalni lider Flamanaca De Vever i predstavnik Valonaca, lider socijalista Manjet, proteklih desetak dana pokušali su da naprave koalicioni sporazum sa predstavnicima liberala i zelenih, ali nisu uspeli da pronađu zajednički jezik, prenosi Politiko.
 
S obzirom na to da bez poslanika te dve stanke ne može da se formira parlametarna većina, De Vever i Manjet će se u ponedeljak sastati sa kraljem Filipom, kako bi ga obavestili da vraćaju mandat za sastav vlade. Uprkos brojnim pokušajima da se formira većina, belgijski političari i dalje ne uspevaju da se usaglase, iako su parlamentarni izbori održani još u maju prošle godine.
 
Državu i dalje vodi tehnička vlada, na čelu sa Sofi Vilmes, ali je njeno delovanje ograničeno i, što je još gore, partije koje je čine nemaju većinu u parlamentu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet