Dostupni linkovi

Novi Pazar: Novi protest sa zahtevom za smenu direktora Opšte bolnice


Protest ispred Upravne zgrade Opšte bolnice u Novom Pazaru, 14. avgust 2020.
Protest ispred Upravne zgrade Opšte bolnice u Novom Pazaru, 14. avgust 2020.

Oko 30 građana Novog Pazara u petak je po 13-ti put protestvovalo ispred Opšte bolnice u tom gradu, tražeći smenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića.

Jedan od organizatora protesta Aladin Paučinac rekao je novinarima da oni žele da ovu ustanovu vodi čovek kome će građani verovati.

“To bi bila jedina pravda za porodice svih naših sugrađana koji su jeftino umrli od korona virusa, zbog neadekvatnog lečenja. Tražimo da ovu bolnicu vodi čovek iz naroda, mi nemamo svog kandidata, neka ga građani postave, jer oni najbolje znaju ko je pošten i dobar menadžer. Hoćemo nekoga ko neće zahvaljujući poziciji da stvara kapita i privatne klinike“, rekao je Paučinac.

On je naveo da se zahvaljujući njihovim protestima u ovom gradu nešto promenilo, a kao primer je naveo to što su se pobunili i brojni lekari iz ove ustanove.

“Ima pomaka, jer se nikada nešto slično ovim protestima nije desilo ovoj zdravstvenoj ustanovi. Svi prethodni direktori su bili zaštićeni, niko nikada nije smeo ništa da ih pita. Našu inicijativu podržava veliki broj građana, ali smo svesni da mi sve nagomilane probleme ove ustanove ne možemo da rešimo za 15 dana“, rekao je Paučinac.

On je izneo stav da su građani Novog Pazara poniženi, pre svih, od države Srbije.

Novi Pazar, opština u Sandžaku udaljena oko 250 kilometara od Beograda, jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji, uz susedni Tutin i Sjenicu.

Građani ovog dela Srbije nezadovoljni su načinom na koji se reagovalo tokom epidemije u tom gradu. Današnji protest ispred Opšte bolnice bio je 13-ti na tom mestu, a građani Novog Pazara protestovali su i ranije.

5. jula, ispred zgrade Gradske uprave u Novom Pazaru, okupilo oko stotinu građana u znak protesta zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja obolelih i umrlih od COVID 19.

Takođe, jedan deo lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice u Novom Pazaru 30. juna je na kratko okrenuo leđa u znak protesta premijerki Srbije Ani Brnabić i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru koji su zbog pogoršane epidemiološke situacije usled epidemije korona virusa došli da obiđu ovu bolnicu.

Sve vreme tokom obraćanja ministra i premijerke ispred gradske bolnice okupljeni građani, njih nekoliko desetina, su zviždali i uzvikivali "ostavka" i "lopovi", kao i "gde ste bili do sada".

Aladin Paučinac je najavio da će građani koji već danima protestuju ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, uskoro registrovati zvanično udruženje, kako bi institucionalno mogli da rešavaju probleme.

XS
SM
MD
LG