Čime će se baviti bivši poslanici - Šešelj: Živeću od penzije VIDEO

U skupštinske klupe seli su novi poslanici, a 154 poslanika su sada bivši i napustiće tu funkciju koju su obavljali prethodne četiri godine.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2020.

19:55

Čime će se baviti bivši poslanici - Šešelj: Živeću od penzije VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

A čime će se baviti bivši - da li su pronašli nove poslove i koje, ili će, ipak, iskoristiti mogućnost da naredna tri meseca budu na platnom spisku Srbije, što im je predviđeno Zakonom proveravala je reporterka televizije Prva Julija Bakić.

Zakon o Narodnoj skupstini predviđa da taj iznos nekadašnji poslanici ukoliko se ne odreknu, mogu da primaju naredna tri meseca.

Bonus od tri plate neće primati ni lider LDP Čedomir Jovanović, kao ni Vojin Biljić iz "Dosta je bilo".

Cenzus nisu prešli ni radikali, pa je tako 22 poslanika ostalo van klupa.

Lider SRS Vojislav Šešelj za Prvu televiziju kaže da će živeti od penzije i prodaje svojih knjiga.

"Ja neću tržiti naknadu jer ja sam penzionisan još 2012. godine dok sam bio u Hagu i stekao sam pravo na invalidsku penziju", rekao je Šešelj za televiziju Prva i dodao da će ostati na funkciji lidera SRS.

Pravo iz Skupštine Srbije u penziju će otići Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke.

"U julu sam napunila 40 godina radnog staža, a u januaru punim 65 godina. Dakle, idem iz kupštine u zasluženu penziju. Ostajem u politici kao podpredsednik Narodne stranke", rekla je ona.

Među prvima sa parlamentom se pozdravio lider Dveri Boško Obradović, koji je uzeo radnu knjižicu, razdužio diplomatski pasoš i mesto za parking.

Opširnije u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: