Ex -Yu

Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu

Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu
Foto: Screenshot / Youtube | Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu

Ismail Morina izazvao je jedan od najvećih fudbalskih skandala 2014. kada je izazvao prekid utakmice Srbija - Albanija, zbog čega je završio iza rešetaka.

On je u 41. minutu meča pustio dron sa zastavom koja je nosila mapu takozvane "velike Albanije". Sudija je meč prekinuo, a Stefan Mitrović je spustio dron, nakon čega su na njega nasrnuli Albanci, u želji da otmu zastavu.

Tada je došlo do gužve i utrčavanja navijača, sudija Martin Etkinson je prekinuo utakmicu, a kasnije se otkrilo da iza svega stoji Ismail Morina.

Mnogi su ga vidjeli kao nacionalnog heroja u Albaniji, bebe su dobijala imena po njemu, a poslije zatvora se vratio u Italiju, gdje je i ranije radio i živio.

U jednom momentu, kada je prolazio kroz Hrvatsku, jedan tamošnji graničar je vidio Interpolovu crvenu potjernicu, zbog čega je Morina završio u najbližem zatvoru u Dubrovniku.

U novom broju Nedeljnika, objavljena je jedna izjava.

"Kažu da sam uvrijedio njihovu zastavu. Njihovu vjeru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave", rekao je Morina, koji je usput "samo tražio oproštaj jer se popeo na srpsku crkvu".

On je time podsjetio da se popeo na crkvu Svetog arhangela Gavrila, koja je sagrađena između 1937. i 1939. godine u slavu nastradalih srpskih vojnika u Prvom svjetskom ratu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije