Vulin obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije 1Foto: FoNet/MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike deklarisanog voda iz sastava Petog bataljona vojne policije, koji na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ sprovode intenzivnu kolektivnu obuku osposobljavanja za učešće u multinacionalnim operacijama.

„Obuka koju izvodi deklarisani vod Petog bataljona vojne policije je obuka koja može da im posluži u nekim budućim mirovnim operacijama, ali i obuka koja im i te kako služi u svakodnevnom životu i svemu onome što može da se desi i u našoj zemlji“, rekao je Vulin.

Kako je saopštilo ministarstvo odbrane, Vulin je istakao da su pripadnici Vojske Srbije u stanju da ispune baš svaki zadatak, sprovedu svako naređenje i uvek vode računa o bezbednosti građana Srbije.

„Svi oni koji vežu svoju sudbinu, budućnost i život za Vojsku Srbije treba da znaju da će im biti omogućeno da napreduju, da se obučavaju, učestvuju u mirovnim misijama, ali iznad svega da rade na sebi, menjaju svoj položaj na bolje i da samo svojim radom i zaslugama stignu do najvećih činova i najznačajnijih dužnosti u Vojsci Srbije“, poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari