Ulaz na Pitodri, stadiom Aberdina (©AFP)
Ulaz na Pitodri, stadiom Aberdina (©AFP)

Aberdin žestoko kaznio "kovid prestupnike"

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.08.20. | 16:26

I disciplinski i novčano

Uprava Aberdina je nakon nekoliko dana ispitivanja i procena na kraju "oštro kaznila" osam fudbalera, dvojicu zaraženih virusom korona i šestoricu koji su bili u kontaktu sa njima.

Zbog njihovog neodgovornog ponašanja klub je bio izložen konstatnim napadima javnosti i medija, pa čak i Ministarstva zdravlja iako su  igrači samovoljno prekršili zdravstvena pravila. U suštini, napustili su imaginarni "mehur" koji čine trening centar i njihova individualna prebivališta. Otišli su u subotu uveče u noćni provod što je rezultovalo zarazom, te otkazivanjem meča drugog kola škotskog Premijeršipa između Aberdina i Hamiltona.

Izabrane vesti

"Unutrašnja istraga je pokazala da su navedeni igrači zaista prekršili klupski Kovid protokol, kao i preporuke Vlade" stoji u objavi predsednika Aberdina Dejva Kormaka, "Napravili su veliku grešku, jer ne samo da nisu ispoštovali preporuke valsti, nego i celog kluba. Kao rezultat istrage ovi igrači su žestoko kažnjeni, i disciplinski i novčano. Iznosi su poslovna tajna. Dobili su dobru lekciju i sada je na nima da dokažu da su je naučili".


tagovi

AberdinŠkotskaŠkotska Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara