Mira Banjac: "Svi delimo teško vreme"

Sarajevo film festival otvara se večeras u 20 časova svetskom premijerom filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice, a publika će celokupan program do 21. avgusta moći da prati preko digitalne platforme.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 14.08.2020.

12:10

Default images

Ulogu bake Žalica je dodelio slavnoj glumici Miri Banjac, koja je na snimanju ovog filma u novembru prošle godine u Sarajevu proslavila 90. rođendan.

"Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu, jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je reditelj koji se ne može odbiti tako da sam jedva dočekala da uopšte radim”, kazala je Mira Banjac za SFF.

Ona je istakla da joj je žao što u Sarajevu na premijeri neće biti publike u živom kontaktu.

"Svi delimo teško vreme. Mi publiku osećamo i nadam se da će publika osetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju”, poručila je glumica.

Žalica je u intervjuu za SSF rekao da je njegova najveća radost to što je Mira Banjac odmah prihvatila ponuđenu ulogu.

"Mira je pristala gotovo na neviđeno da radi sa nama na ovom filmu. To mi je jedan od najvećih komplimenata u životu. Njena vitalnost, dinamika, znanje i iskustvo su nadahnjujuće. Stvarno je monumentalna osoba i divan umetnik“, kazao je Žalica.
Na pitanje kako vidi onlajn premijeru i šta za njega znači to što neće imati mogućnost neposredne povratne informacije gledaoca, reditelj kaže da oseća veliku frustraciju.

"Naprosto je frustrirajuće. Generacija sam koju je tehnologija ozračila, ali nisam se rodio u digitalnom dobu, tako da ga razumem ali ga ne dišem. Fascinira me što je tehnologija omogućila da i u ovako komplikovanom vremenu film može ipak doći do publike, ali izostanak živog kontakta me ipak frustrira", priznaje on.

Dodaje da ipak, kad se stavi na vagu, najvažnije je da se očuva zdravlje, a ipak održe projekcije.

"Bez moderne tehnologije to, naprosto, ne bi bilo moguće, tako da sve frustracije ostavljam po strani i sa radošču i uzbuđenjem iščekujem premijeru", kazao je Žalica za SFF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: