Stadion Tromsea (©Reuters)
Stadion Tromsea (©Reuters)

Tromse ne staje, buđenje Lilestrema posle pritiska navijača

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 15:46

Danas kompletno kolo u OBOS ligi, drugom rangu takmičenja u Norveškoj

Kladioci su ove sezone dobro zapamtili – kad igraju na Tromse dobitak je siguran. Osam utakmica i isto toliko pobeda za ekipu sa severa Norveške u drugoligaškoj konkurenciji. Posle ispadanja želi se ekspresan povratak u Elitserijen i zasad sve ide prema planu.

Izabrane vesti

Tromse je preporodio mladi lokalni trener Gaute Helstrup. On je nalsedio Sima Valakarija, Finca koji je smenjen neposredno pred start nove sezone. Tromse ne daju mnogo golova – 17 na osam utakmica, a mreža ovog tima se zatresla samo tri puta ove sezone. Poslednje dve utakmice Tromse nije primio pogodak. Danas (18.00) ide na noge novom drugoligašau Grorudu, koji je trenutno na 10. poziciji.

Lilestrem je pre šampionata bio prvi favorit za povratak u najbolju ligu, ali je očajno počeo OBOS ligu. Čak su i navijači morali da "intervenišu". Posle jednog poraza oko 20 navijača Lilestrema sačekalo je igrače i bilo je nemilih scena, čudnih za ovu zemlju. Čak je i policija morala da reaguje. Možda je to i probudilo žuto-crne koji su pobedili u prošlom kolu KFUM u Oslu i nagovestili da žele priključak za vodećim ekipama. Naredni rival je Ul Kisa, jedna od slabijih ekipa u drugoligaškoj konkurenciji koja nema pobedu već sedam kola. Domaćin ima dva vezana poraza na svom terenu, pa je ovo lepa prilika za nova tri boda.

Lilestrem je zainteresovan za napadača Rostova, Islanđanina Bjorna Bergmana Sigurdsona. On je pre više od decenije otišao iz kluba, a sportski direktor nekadašnjeg šampiona Norveške Simon Mesfin rekao je za norveški Eurosport da klub želi da vrati nekadašnjeg napadača i da su razgovori u toku.

Ham Kam je i dalje zakucan za dno. Reč je o najmaleroznijoj ekipu u Norveškoj koja često prima golove u poslednjim minutama susreta. Zicer devetog kola trebalo bi da bude na Ranhajm koji na svom terenu dočekuje Ojgarden, klub koji je osnovan ove godine, a koji je nastao fuzijom sa Nest Sotrom. Zanimljivo, Ojgarden je na prve četiri utakmice imao čak tri meča gde je dolazio tip 7+, a sada je zaređao sa četiri meča gde je bilo 0-2 gola.


tagovi

Norveška 2NorveškaTromsoLilestrem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara