Mirić je već nosio dres Radničkog (© MN Press)
Mirić je već nosio dres Radničkog (© MN Press)

Kragujevac zaslužuje Superligu: Potpisao Marko Mirić, čeka se Nemanja Tomić

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 15:47

Radnički dobio zvučno pojačanje

Na mapi su Novi Sad, Niš, Subotica, Novi Pazar... Nedostaju Čačak i Užice. Možda je stvar ukusa, ali u Superligi – ako gledamo strogo na osnovu tradicije – mesto je i Kragujevcu. Godinama Radničkog nema na elitnoj sceni, dugovi su uzeli maha, kao i ne baš pohvalni odabir igračkog kadra, ali bi to napokon moglo da se promeni ove sezone, pošto tim sa stadiona „Čika Dača“ slovi za jednog od favorita iz senke u Prvoj ligi Srbije, u koju će ući jači za Marka Mirića.

Iskusni krilni vezista potpisao je ugovor sa klubom iz rodnog grada, stigao je kao slobodan igrač pošto je nedavno raskinuo saradnju sa banjalučkim Borcem i predstavljaće zvučno pojačanje trneera Aleksandra Linte u napadu na visok plasman. Mirić se nedavno sedmica priključio treninzima Radničkog, odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica, a u stručnom štabu su procenili da sa savršeno uklapa u ambicije kluba.

Izabrane vesti

Ovo će Marku biti drugi mandat na „Čika Dači“, proleća 2013. igrao je 11 utakmica kao pozajmljen fudbaler Crvene zvezde (bez gola). Tokom karijere nosio je dresove Vodojaže, Metalca iz Gornjeg MIlanovca, Spartaka iz Subotice, Crvene zvezde, beloruskog Minska, hrvatskog Slavena Belupa i belgijskog Lokerena, pre nego što je potpisao za Borac iz Banjaluke.

Osim njega, Kragujevčani bi mogli vrlo lako da dobiju još jedno zvučno pojačanje. U pitanju je Nemanja Tomić, bivši prvotimac Partizana, kome je završetkom minule sezone istekao ugovor sa surduličkim Radnikom. Tomić se vratio u matični klub, sa željom da tokom leta održava formu, ali kako je u ponedeljak ne samo igrao kontrolni susret sa Kolubarom iz Lazarevca, već na njemu bio i strelac, tinja nada među navijačima Crvenih đavola da bi mogao da obuče dres Radničkog.

Na premijeri nove sezone Radnički u subotu od 17 časova dočekuje novog prvoligaša, Železničar iz Pančeva.


tagovi

Marko MirićNemanja TomićPLSPrva liga SrbijeRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara