SUDAR TITANA, FINALE PRE FINALA LIGE ŠAMPIONA: Sve je spremno za duel Barselone i Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona
Foto: AP

spektakl

SUDAR TITANA, FINALE PRE FINALA LIGE ŠAMPIONA: Sve je spremno za duel Barselone i Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbal -

Večeras u 21.00 na teren izlaze fudbaleri Barselone i Bajerna u borbi za polufinale Lige šampiona.

Duel koji s pravom nazivaju sudar titana, pa čak i finale pre finala najjačeg klupskog takmičenja, trebalo bi da bude najneizvesniji i najkvalitetniji.

I jedni i drugi imaju zacrtan isti cilj - postati prvak Evrope, a moguće je da će im večerašnji duel biti i najteži na tom putu. Naravno, nikome ne pada na pamet da omalovaži ili potceni preostale rivale, ali Barsa i Bajern bi zaista trebalo da donesu nešto posebno.

Zbog toga se očekuje da na stadionu u Lisabonu sve pršti od dobrih duela, trenerskog nadmudrivanja, ekipnog rada, kreacije pojedinaca. Nekako je logično da će Lionel Mesi biti pod budnim okom Bavaraca, čiji napadač Tomas Miler zna kako treba igrati protiv Argenitnca:

foto: EPA / Alejandro Garcia

- Mesi je u formi i njega ne može da čuva jedan igrač. Iskustvo mi kaže da ga je moguće zaustaviti samo na jedan način, ako se dobro braniš kao tim. Ako prođe prvog igrača, da drugi preuzme, a treći bude spreman - kaže Miler, pa dodaje šta očekuje od večerašnjeg duela:

- Biće to utakmica dve ekipe koje žele loptu u svojim nogama. Moramo da budemo brzi na terenu i u glavi. Verujem da nijedan tim neće rizikovati na početku, ali se nikad ne zna šta fudbal može da vam priredi. Barselona je iskusan tim, a broj osvojenih trofeja najbolje govori o njima.

Nekadašnji igrač Bajerna, koji sada igra za Barselonu, Arturo Vidal sigurno najbolje poznaje večerašnjeg rivala.

foto: EPA/J. CASARES

- Znam ljude iz Bajerna, verujte mi oni su svesni da ne igraju protiv Bundesligaša i imaju maksimalan respekt prema Barseloni. Mi smo već osvojili dve titule, a to nije nimalo lako. Znam da smatraju da su uvek favoriti, bio sam tamo, ali igraju protiv najboljeg tima na svetu - koji nije želeo da pravi poređenje između Mesija i Levandovskog:

foto: Profimedia

- Levandovski je izuzetno dobar fudbaler, zaista briljantan. Ali veoma je teško uporediti ga, posebno sa Mesijem, koji je sa druge planete!

Očekivani timovi

BARSELONA: Ter Štegen, Semedo, Pike, Lenglet, Alba, Buskets, Serhi Roberto, De Jong, Grizman, Mesi, Suarez.

BAJERN: Nojer, Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis, Gorecka, Tijago, Koman, Miler, Gnabri, Levandovski.

Bavarci u prednosti po kvotama

Pobeda Bajerna - 2.15

Nerešeno - 3.50

Pobeda Barselone - 3.10

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track