KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Iskusni Mirić za ubojitiji napad „crvenih“

Radnički 1923 dobio je veliko pojačanje uoči starta nove sezone u Prvoj ligi Srbije. Iskusni internacionalac Marko Mirić (33) vratio se u svoj rodni grad, kako bi po drugi put u karijeri obukao dres kluba sa “Čika Dače”, za koji je poslednji put nastupao pre tačno sedam godina.

Stasiti Šumadinac karijeru je počeo u lokalnom niželigašu Vodojaži, da bi potom preko Metalca i Spartaka dospeo do dresa Crvene zvezde.

U sezoni 2012/13 beogradski “crveno-beli” poslali su Mirića na šestomesečnu pozajmicu u Kragujevac. Mirić je te polusezone odigrao 11 utakmica za Radnički 1923 i nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Usledio je povratak na stadion “Rajko Mitić”, a potom i prvi inostrani angažman u Fudbalskom klubu Minsk iz Belorusije. Posle epizode u Belorusiji, Mirić se preselio u Hrvatsku, u redove Slaven Belupa, gde je bukvalno “eksplodirao” i sezonu 2014/15 završio kao najbolji strelac tima iz Koprivnice sa 10 postignutih golova.

Odlične partije u dresu hrvatskog prvoligaša preporučile su Mirića čelnicima belgijskog Lokerena. Sjajni napadač je u Belgiji proveo naredne četiri godine, upisavši preko 100 nastupa u Jupiler pro ligi.

Prethodne sezone Mirić je bio član banjalučkog Borca, za koji je odigrao 17 utakmica i postigao jedan pogodak.

Mirić je tokom dosadašnje karijere uspeo da stekne i status državnog reprezentativca. Dres sa državnim grbom oblačio je u tri navrata.

Kao iskusan i proveren igrač koji može da odgovori zahtevima na više različitih pozicija u napadačkom redu, Mirić će svakako predstavljati značajno pojačanje i opciju više za trenera Aleksandra Lintu, koji će biti na “slatkim mukama” prilikom sastavljanja tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!