Tijana Malešević (© MN Press)
Tijana Malešević (© MN Press)

Kraj karijere u 30. godini: Trofejna Tijana otišla u penziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 12:02

Maleševićeva će posvetiti porodici

Vrhunski sportisti najbolje prepoznaju kad je vreme da siđu sa pozornice. I za to dobiju aplauz. Jednak onom kad su igrali. Tako valja tumačiti odluku Tijane Malešević da okonča odbojkašku karijeru u 30. godini života.

Naosvajala se medalja sa reprezentacijom Srbije, igrala bitne uloge u švajcarskim češkim, poljskim, rumunskim, turskim i italijanskim klubovima i na izmaku treće decenije života rešila da se povuče.

Izabrane vesti

Razlog: želja da se posveti privatnom životu. Apsolutno razumljiv, ako se zna da skoro deset godina nije imala slobodno leto, zbog aktivnosti državnog tima.

Povlačim se. Kraj. Nema više. Odoh u odbojkašku penziju“, saopštila je Maleševićeva na stranicama dnenvog lista Alo.

Uz pojašnjenje:

Dve sezone već privodim karijeru kraju, prošle godine sam razgovarala i sa selektorom Zoranom Terzićem i zahvalna sam mu što je razumeo moju potrebu za pauzom. Jednostavno sam osetila da mi je potrebna prostor za privatan život. Počela sam da osećam da to sa odbojkom više nije to. Privatno i emotivno sam ispunjena, a pošto sam prepoznala da više nemam ni želju za igranjem kao pre, lako sam donela odluku da kažem: „Dosta je bilo“.

Mnogi sportisti govore kako će prestati sa aktivnim bavljanjem kad osete da više nema žara, čari kao nekad. Upravo to bio je jedan od Tijaninih motiva da objavi kraj karijere, iako je komotno mogla još da igra. I osvaja medalje. A bila je prvak sveta, dvostruki prvak Evrope, dvostruka osvajačica Evropske lige, srebrna na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, istu medalju osvojila je na Svetskom kupu u Japanu godinu ranije, donela je bronzu sa EP 2015, pa tri sa Svetskog gran prija, po jednu sa Evropskih igara i Evorpske lige.

„Ako me pitate koja mi je najdraža medalja, nemam dilemu, srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Iako sam bila prvakinja Evrope i sveta sa reprezentacijom, učešće na Olimpijskim igrama je nezaboravno. Rio je poseban i po tome što je 2016. ženska reprezentacija osvojila prvu medalju od osamostaljenja Srbije“, ističe Maleševićeva, koja je karijeru počela u užičkom Jedinstvu, a završila u Crvenoj zvezdi.

Jedna Tijana je otišla u penziju. Ostala je druga, Bošković, da nastavi žetvu medalja. 



tagovi

Tijana MaleševićOdbojkaženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara