Vučić: Od sledećeg vikenda moguće produženje radnog vremena kafića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija.
Vučić: Od sledećeg vikenda moguće produženje radnog vremena kafića
Foto: 021.rs
"Moramo da pomažemo hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima", rekao je.
 
On je najavio i da bi, ukolilo se nastavi povoljna epidemiološka situacija, od sledećeg vikenda moglo da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do jedan sat nakon ponoći, kako bi im se povećale mogućnosti za zaradu.
 
"Od sledećeg vikenda moći ćemo da produžimo rad ugostiteljima do jedan sat iza ponoći. Nadam se da će tako da bude, situacija je sve bolja. Ja ih samo molim da plaćaju poreze, posebno PDV, da izdaju račune, jer su nam užasni rezultati koje sam video iz Poreske uprave, posebno kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti, ali i samostalne trgovinske radnje", kazao je Vučić.
 
Podsetio je da su mala i srednja preduzeća dobila pomoć od države u iznosu po 1.150 evra po radniku za minimalnu zaradu u trajanju od pet meseci, istakavši da se ne vraća državi tako što se izbegava plaćanje poreza.
 
"Ekonomska situacija u Srbiji nije laka zbog virusa korona, ali je bolja nego drugde", kazao je Vučić. On smatra da po svim trenutnim ekonomskim pokazateljima najbolju perspektivu od zemalja u regionu ima Srbija, pa Mađarska.
  • Dario

    16.08.2020 12:07
    @Porez pametnjakovicu prepametni i prenapredni, danas vidim moju omiljenu pekaru zatvorenu, zapecanjenu i uvezanu u gomile crvenih traka na kojima pise "Porez, porez, porez!" kao da je izvrseno visestruko ubistvo, najveci zlocin na svetu! a verovatno radnica nije dala racun nekom inspektoru-provokatoru u civilu. I nije dovoljno da se naplati kazna nego se unistava citava radnja, covek em gubi musterije, em mora da baci robu, dakle cilj nbije da se naplati kazna vec da se covek unisti... e tako ova vlast 'brine' o ekonomiju. Brine samo o tome da otme harac i opljacka gradjane.

    A podjednako su mi odvratni i komentari koji tu bahatu, pljackasku vlast brane ali i oni koji u sve to moraju da uplicu popove, Ruse i ostale histericne halucinacije..... nisu popovi a ni RUsi uveli Izvrsitelje, notare, komunalce, PDV i ostale blagodeti EUnije, nego DS - a SNS nastavio i usavrsio metode. I da, DS je i botove prvi masovno uveo.
  • Svetlana

    15.08.2020 15:23
    A deci maske?
    Blizi se pocetak skolske godine..pa zar je moguce da se u isto vreme maltretiraju skole I deca sa merama zastite,pohotovo obaveznim maskama..a nepohodno je produziti rad kaficima..Svaka cast za brigu,za nasu decu
  • Trt

    15.08.2020 13:58
    @Porez

    Budžet iz kojeg se umesto penzija i ozbiljnih javnih radova finansiraju nakazni spomenici, popovske bahanalije i bosanski patriotizam i treba da propadne. To što će sa sobom da povuče i par sitnih hotelijerskih tajkuna je čist bonus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.