Okršaj dva Nikolića – Zvezdinog Veljka i Spartakovog Nemanje (© MOZZART Sport)
Okršaj dva Nikolića – Zvezdinog Veljka i Spartakovog Nemanje (© MOZZART Sport)

Sudar efektnih timova: Stanković rotira, šalje Bena u špic, a Sanoga na klupu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.08.20. | 10:12

Šta mogu Tufegdžić i Denković protiv Zvezde?

Prema učinku u prva tri kola trebalo bi da bude derbi. Sudariće se ofanzivno kvalitetne ekipe (9:10), raspucane na početku nove sezone, stabilne u odbrani, ali su im motivi različiti. Crvena zvezda će gledati kako da se što bolje spremi za početak kvalifikacija za Ligu šampiona, a Spartak Ždrepčeva krva da uveri javnost kako rezultati s kraja prethodnog i u uvodu novog prvenstva nisu posledica sistematskog rada.

Prvak Srbije je bez većih problema dobio sve mečeve dosad, nadavao se i efektnih golova, promovisao povratnike i bonuse, mada će večeras (19.00, TV Arena sport 1) imati u podsvesti dolazak šampiona Gibraltara narednog utorka na stadion „Rajko Mitić“. Zato će Dejan Stanković verovatno posegnuti za kojom promenom u odnosu na sastav koji je proteklog vikenda igrao u Šapcu.

Izabrane vesti

Bio bih najsrećniji kad bismo u svaku utakmicu ulazili kao da je derbi. Ubeđen sam da dobar pristup pravi razliku. Ne treba nikog potceniti, ali ni preceniti. Profesionalni ulaz u meč donosi dobro, podiže nivo igre i uvećava mogućnost pobede. Nećemo kalkulisati, kao što smo nismo ni u prva tri kola, gledaćemo da nastavimo da se ponašamo na terenu onako kako treba. Spartak želi da se nadigrava, isto igra kod kuće i na strani, nema strah od protivnika. Ne znam da li će naš rival da menja sastav, jer smo odigrali tri utakmice u veoma kratkom periodu. Mi ćemo sigurno nešto da izrotiramo“, najavio je Stanković.

To bi moglo da znači da se Nikola Krstović, strelac početnog gola protiv Mačve, vraća na klupu. U tom slučaju mesto špica bilo bi rezervisano za El Fardu Bena. U prvih 11 će se verovatno vratiti Njegoš Petrović, bude li tako Seku Sanogo će među rezerviste. Očekuje se da Aleksandar Katai i Srđan Spiridonović dejstvuju po krilima, dok će na povratnički debi Gelora Kange pristalice Zvezde morati da pričekaju. Možda do duela sa Evropom.

Spartak u Beograd dolazi napumpanom samopouzdanja posle tri vrlo ubedljive pobede. Na startu je savladan novajlija Zlatibor (3:0), potom povratnik u elitni rang OFK Bačka (3:1), a u prošlom kolu i još jedan doskorašnji član Prve lige, Metalac iz Gornjeg Milanovca (4:1). Blistali su Lazar Tufegdžić i Stefan Denković (po tir gola), ekipu efektnim potezima razigrava pozajmljeni napadač Partizana Nemanja Nikolić i mada su Subotičani trenutno u vrhu valja imati na umu da su dosad igrali sa timovima skromnog kvaliteta, pristiglog iz nižeg ranga takmičenja. Pravi ispit zrelosti za izrabanike Vladimira Gaćinovića je duel sa crveno-belima, u kome će po logici stvari najviše biti opterećena odbrana.

Svesni smo da Zvezdini izvrsni pojedinci mogu da kazne svaku našu grešku. Dobar početak prvenstva daje nam za pravo da se ipak, nadamo povoljnom rezultatu. Želimo da protiv šampiona nastavimo uspešnu seriju, bod bi nam mnogo značio za ostanak u vrhu tabele“, pojasnio je David Dunđerski, desni bek Spartaka, koji je od 2012. pretrpeo deset vezanih poraza od Zvezde u Beogradu.

---------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV, 19.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion: „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Novak Simović

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović - Spiridonović, Nikolić, Ivanić, Katai – Ben. Trener: Dejan Stanković.

Spartak ŽK: Dujmović – Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić, Šimura – Srećković, Tifegdžić, Denković – Nikolić. Trener: Vladimir Gaćinović.

SUPERLIGA SRBIJE - 4. KOLO

Petak

19.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Spartak (14,0)

Subota

17.00: (2,30) Inđija (3,20) Napredak (3,25)

19.00: (2,35) Novi Pazar (3,20) Javor (3,15)

19.00: (1,25) Radnički Niš (6,50) Mačva (10,0)

19.00: (10,0) Radnik (6,50) Partizan (1,25)

19.00: (6,50) Zlatibor Čajetina (4,30) Čukarički (1,50)

Nedelja

18.00 (6,25) OFK Bačka (4,40) TSC Bačka Topola (1,50)

20.00: (2,60) Metalac GM (3,20) Proleter NS (2,80)

20.00: (4,30) Rad (3,60) Voždovac (1,85)

20.00: (1,50) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (6,50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićNemanja Nikolić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara