NEMCI SRUŠILI ZVEZDU: Lajpcig oborio rekord Lige šampione star 63 godine!
Foto: EPA

ovo će se pamtiti

NEMCI SRUŠILI ZVEZDU: Lajpcig oborio rekord Lige šampione star 63 godine!

Fudbal -

Fudbaleri Lajpciga najprijatnije su iznenađenje Lige šampiona.

Nemci su se posle odlične igre i pobede nad Atletikom iz Madrida 2:1 plasirali u polufinale Lige šampiona, i tako ne samo ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, već i oborili 63 godine star rekord najjačeg evropskog nadmetanja, koji je do četvrtka držala Crvena zvezda.

Bikovi su osnovani pre 11 godina i srušili su rekord koji je držala Crvena zvezda još od sezone 1956/57, kada su crveno-beli takođe igrali polufinale Kupa evropskih šampiona - takmičenja koje je nasledila upravo LŠ. Bikovi su, takođe, četvrti fudbalski klub koji je sa 25 godina istorije ili manje igrao četvrtfinale najelitnijeg takmičenja

Zvezda je polufinale igrala samo 12 godina od osnivanja, a najtrofejniji srpski klub je tada ispa od Fjorentine. Posle 1:0 za Italijane u Beogradu, u revanšu nije bilo golova.

Lajpcig je, inače, te 2009. godine igrao petu ligu i već 2016. su se plasirali u Bundesligu. Sa klupe ih vodi trener koji ima 33 godine i koji je mlađi od Lionela Mesija, Luisa Suareza, Kristijana Ronalda...

Vredi pomenuti da je Lajpcig do polufinala stigao bez najboljeg strelca Tima Vernera kog su nedavno prodali Čelsiju. Nemac je ove sezone u LŠ dao četiri gola i imao dve asistencije na osam mečeva.

Nemački tim će se za finale boriti protiv Pari Sen Žermena, dok će se drugi polufinalni par dobiti posle mečeva Mančester Siti - Lion i Bajern - Barselona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track