Humanitarni tiket u podne: Milan Bogojević tipuje za humanitarnu organizaciju „Zajedno za život“

Vreme čitanja: 6min | pet. 14.08.20. | 09:14

Pisac, autor dokumentarnih serijala u Lisabonu očekuje po gol u prvom ili drugom poluvremenu

Pisac Milan Bogojević ovih dana objavio je dve nove knjige „Zaboravljeni junaci Velikog rata“ i „Zaboravljeni događaji Velikog rata“, što je bio odličan povod da ga pozovemo, malo porazgovaramo o knjigama i pokušamo da kroz MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne učinimo dobro delo i nekom pomognemo.

„Naša je dužnost da se tih ljudi sećamo, da deci pričamo o njihovim slavnim herojstvima, slavnim bitkama, humanoćšu prema neprijatelju kojom smo zadivili čitav svet. To ne sme da se zaboravi. A neće se zaboraviti samo ako se o tome govori. Prirodno je da čovek pamti i zaboravlja. Srbija kao mala zemlja nema luksuz da zaboravlja svoju istoriju, nema luksuz da joj se ona ponovi još koji put. I nema luksuz da zaboravom pobednik postane poraženi, a žrtva postane dželat. Zato moramo da znamo svoju istoriju, i zato se ja borim“, ističe Bogojević.

Izabrane vesti

Kako temama svog pisanja ne odustaje od borbe da sačuva srpske junake od zaborava, tako ne odustaje ni od želje da pomogne humanitarnoj organizaciji „Zajedno za život“.

„Nadam se da ću biti srećne ruke. Gospodina Jovana Simića, koji vodi humanitarnu organizaciju „Zajedno za život“, poznajem već duže vreme. Učestvovali smo zajedno u jednoj humanitarnoj fudbalskoj utakmici. Znam koliko se trudi u svojoj plemenitoj misiji i verujem da novac uvek usmeri onima kojima je najpotrebniji. Zato ću se potruditi da sastavim dobitni dobrotvorni listić”.

Krećemo od Finske INTER TURKU – HIFK. Domaći drže lidersku poziciju sa tri boda više od rivala. Inter ima samo dva poraza na deset utakmica, poslednja je pobeda od 2:0. HIFK ima dve poslednje pobede sa 2:0, a takođe dva neuspeha na deset poslednjih mečeva. Međusobni skor glasi 12:3:3, ali najubedljiviju pobedu ima gost od 6:0.

“Ukupno golova od dva do četiri”.

 U Belgiji i Bugarskoj dva meča na plemenitom listiću počinju u 19.00 sati. MUSKRON – MEHELEN je duel u koji gosti ulaze sa boljim skorom, 1:3:7. I poslednji međusobni okršaj su dobili. Prvenstvo su otvorili remijima, a na njihovim okršalima mreže ne miruju.

“Gol, gol”.

LUDOGOREC – SLAVIJA Sofija je sledeći meč. Ludogorec je startovao porazom, klub iz Sofije remijem. Sredinom jula Slavija je sa 3:1 dobila današnjeg domaćina. Istorija kaže 15:6:3, uz najubedljiviju pobedu Ludogoreca od 6:0.

“Ukupno golova, tri plus”.

PERUĐA i PESKARA igraju finale plej – auta. U prvom meču bilo je 2:1 za goste. Peruđa je izgubila poslednje tri utakmice dok je Peskara ostvarila učinak od 2:1:2. Međusobni skor je 8:7:6, uz najubedljivije pobede od 4:1 odnosno 4:0.

“Jedan tim neće postići gol na meču”.

Šlag na torti je duel BARSELONA– BAJERN. Kome će Stadion svetlosti doneti sreću. Barsi koja ima malo bolji međusobni skor, 5:1:4, ali su oba tima pobeđivala sa 4:0. Pre pet godina Bavarci su bili uspešniji, pobedili su sa 3:2. Katalonci su na deset poslednjih utakmica samo jednom poraženi. Bajern ima 19 trijumfa u nizu. Veće kadrovske probleme ima Barsa, izostaju trojica igrača.

“Mozzart šansa, oba tima daju po gol u prvom ili drugom poluvremenu, GGIvGGII”.  

Inače, naš plemeniti kladilac je jedan od autora emisije „Tamo gde smo bili“ koja se emituje na Pinku 3 Info. U svojim emisijama nas upoznaje sa životnim sudbinama velikih srpskih vojskovođa i vladara. Do sada je snimio preko pedeset emisija i kaže da neće stati dok god postoji interesovanje da se govori o ovim temama.

„Koliko sam upoznat emisija je vrlo gledana, jedna je od najgledanijih dokumentarnih emisija u Srbiji. Nakon što se emisija premijerno emituje na televiziji, postavljamo je na YouTube kanal – Milan Bogojević, i tu nastavlja svoj život. Mislim je jako bitno da što više materijala i informacija bude narodu na „dohvat ruke“, da bude lako dostupno. Svi smo mi drugačiji, neko voli da čita knjige, neko da gleda TV, neko voli da kada ima vremena upali You Tube…“.

Milan Bogojević je i autor zapaženih istorijskih dokumentarnih serijala: „Atentat 1934.“ i „Čuvari našeg neba“, a poslednji koji je uradio i čija se premijera uskoro očekuje, ima neposredne veze sa sportom, odnosno fudbalom. Dokumentarni serijal „Vek ljubavi“ govori o stogodišnjici fudbalskog kluba Napredak iz Popinaca.

„Na prvi pogled u pitanju je lokalna priča, međutim po mnogim elementima u filmu ona ima širinu i mogućnost da se identifikuje sa gotovo svakim mestom u Srbiji. Pored razvoja fudbala od osnivanja kluba, pa do danas. Film prati životne priče najboljih fudbalera. Recimo, Arsenije Jovanović je potpisao predugovor sa Diseldorfom, koji je u to vreme igrao Bundesligu, a on dolazi kao igrač iz pete lige Jugoslavije. Dobio je za to vreme ogroman novac, kako je on u filmu rekao u visini petogodišnje plate. A onda su ga otac i predsednik kluba ubeđivali da nije bezbedno da ide u Nemačku, das mo sa njima ratovali. I on vrati novac i karte… Tih lokalnih heroja je puna Srbija, i to je segment filma gde će se mnogi prepoznati”, konstatuje Bogojević.

Našeg dobrotvornog kladioca upoznajemo sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem i “Humanitarnim tiketom u podne”.

Kompanija je kroz “Humanitarni tiket u podne” donirala 15.858.389 dinara. Fudbaler Mirko Milikić postao je 55. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000 dinara. Ukupno 210. po redu u dobrotvornom tiketu.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 83. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu, a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000 i penzionerima, 100.000 evra, a poslednja akcija je donacija svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike.

Podsećamo na MOZZARTOVE plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. Među 55 dobitnika su Emir Kusturica, Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac i Mirko Milikić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran i za Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje slepih i invalidnih lica, Lukavica. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara