Atletika

Tuka večeras trči na mitingu Dijamantske lige u Monaku

Tuka večeras trči na mitingu Dijamantske lige u Monaku
Foto: Wikimedia/arhiva | Tuka večeras trči u Monaku, srećan što počinje Dijamantska liga

Bh. atletičar Amel Tuka nastupiće danas na mitingu Dijamantske lige u Monaku. Biće to njegova druga trka ove sezone koju je pandemija virusa korona poremetila i sportistima uskratila mogućnost da se takmiče.

"Konačno su mitinzi Dijamantske lige počeli zbog čega sam veoma srećan, kao i ostali atletičari širom svijeta. Pored mitinga u Monaku, trebalo bi da se održi još pet mitinga Dijamantske lige tako da će ljubitelji kraljice sportova moći uživati. Ovo je prva trka za mene, zvanično otvorenje sezone na 800 metara i drago mi je što se to dešava u Monaku koji je za mene poseban", rekao je Tuka i dodao:

"Kao i prethodnih sezona, prve trke su malo teže, napornije, jer sam takav atletičar kojem su potrebna dva - tri uvodna mitinga kako bih kasnije dao sve od sebe. Ali, želim da uživam u sezoni, da je koliko-toliko iskoristim, jer namamo puno trka."

Tuka je prije mjesec i po dana u Sarajevu trčao 400 metara, a sada će testirati formu na duplo dužoj dionici.

"Teško je doći u formu kada se ne takmičite. Želim da uživam u mitingu, znam da će biti teško istrčati prvu trku na 800 metara, ali i trener očekuje od mene da izvučem trenutni maksimum a na sljedećim mitinzima ću poboljšavati formu. Ove sezone želim da istrčim što bolji rezultat kako bih krenuo u narednu sezonu što spremniji", istakao je bh. atletičar.

Monako je posebno mjesto za Tuku jer je u Kneževini prije pet godina istrčao lični rekord na 800 metara – 1:42,51 minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije