Blez Matuidi (©Inter Miami FC)
Blez Matuidi (©Inter Miami FC)

Blez Matuidi je Interov: MLS dobio svetskog šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 15:47

Novajlija u severnoameričkoj eliti dobio ozbiljno pojačanje

Blez Matuidi je zvanično novi igrač Intera iz Majamija, kluba koji je u delimičnom vlasništvu Dejvida Bekama. U trenucima kada je Francuz posle tri godine u Torinu dogovorio sporazumni raskid saradnje sa Juventusom postalo je jasno da će mu naredna stanica biti MLS.

Izabrane vesti

Doneo sam odluku nekoliko nedelja ranije da se pridružim Interu iz Majamija, odgovorim izazovu moga prijatelja Dejvida Bekama i osvojim nove trofeje ovde. Moja porodica i ja smo izuzetno uzbuđeni”, objasnio je Matuidi po dolasku u Sjedinjene Američke Države.

Francuski internacionalac koji je postao šampion sveta sa Francuskom 2018. godine, igrao je zajedno sa Bekamom u Pari sen Žermenu tokom sezone 2012/13.

“Ne mogu dovoljno da izrazim koliko sam srećan da poželim dobrodošlicu u Inter mom prijatelju Blezu. On je izuzetno zanimljiv i nadaren fudbaler, uz to je i sjajna osoba. Za mene lično je posebno to što je u klub došao fudbaler koji mi je bio saigrač. Imati svetskog šampiona u svojim redovima čini nas sve jako ponosnim”, bio je vidno entuzijastičan Dejvid Bekam.

Nekadašnji fudbaler Troe, Sent Etjena, Pari Sen Žermena i Juventusa zadužio je dress a brojem osam i biće jedini osvajač svetskog prvenstva koji nastupa u MLS-u. Natavak sezone u najkavlitetnijem fudbalskom šampionatu Severne Amerike planiran je za 22. avgust. Inter Majami još uvek čeka na prvi trijumf u MLS-u, pa će Matuidi imati priliku da počne da ispisuje istoriju sa klubom iz Floride. 



tagovi

Blez MatuidiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara