U Hrvatskoj rekordnih 180 novih slučajeva korone

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 180 novih slučajeva zaraze virusom korona, broj aktivnih slučajeva je 811, a preminula je jedna osoba, saopštio je danas Navionalni štab civilne zaštite.
U Hrvatskoj rekordnih 180 novih slučajeva korone
Foto: Pixabay
"U protekla 24 sata zabeleženo je 180 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 a broj trenutno obolelih  u Hrvatskoj danas je ukupno 811", navodi se u saopštenju Štaba.
 
Radi se o rekordnom broju zabeleženih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj, prenela je Hina. Među novoobolelima je 115 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.
 
Od 25. februara 2020., kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je registrovano 6050 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 161 preminula, a 5078 se oporavilo.
 
U samoizolaciji su trenutno 2.752 osobe. Do danas su ukupno testirane 133 493 osobe, od toga 1201 u poslednja 24 sata, saopštio je Štab.
 
Nova žarišta su noćni klubovi, pa je Nacionalni štab doneo odluku o privremenom zatvaranju njihovih zatvorenih prostora. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.