Brnabić: Srbija nikada neće zaboraviti stepen okrutnosti zločina u Goraždevcu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, povodom 17. godina od ubistva dece koja su se kupala u Bistrici u selu Goraždevac, da je to jedan od „najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina”.

Ona je u saopštenju podsetila da su tada ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19) i da je ranjeno troje dečaka – Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović i jedna devojčica – Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina.

„I, kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića, ‘nije ovo običan zločin’, pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci”, podsetila je Brnabić.

Ona je poručila da „ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da se ovakav zločin neće kazniti i da ubice neće odgovarati na Kosovu i Metohiji, koje je tada već godinama bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost ‘garantovale’ međunarodne snage”.

„Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada nećemo prestati da tražimo pravdu za ovu decu i njihove porodice”, navela je Brnabić u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari