Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak potvrdio: Igra u Sinsinatiju i Njujorku

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 13:54

Prvi reket sveta se vraća na teren na tlu Sjedinjenih Američkih Država

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na mastersu u Sinsinatiju i grend slem turniru US open u Njujorku. Tokom dana trostruki šampion Velike jabuke presekao je i odlučio da se vrati na teren i pored rigorznih mera koje su doneli zvaničnici ova dva turnira na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

"Drago mi je što mogu da potvrdim da ću ove godine učestvovati u Sinsinatiju i Njujorku. Nije bilo lako doneti odluku sa svim preprekama i izazovima na mnogim stranama, ali mogućnost da se ponovo takmičim čini me zaista uzbuđenim, napisao je Đoković na Tviteru.


Pandemija virusa korona diktira i određuje pravila, koja prosto teraju one najbolje da razmisle da li žele da igraju ili ne. Rodžer Federer i Rafael Nadal su već odustali. Ukoliko žele da igraju na tlu SAD-a, teniseri su morali da se obavežu na stroga pravila.

Naime, svi učesnici ova dva turnira u moraju da potpišu ugovor u kojme se odriču prava da tuže organizatore, ali i tamošnji teniski savez, kao i ATP ukoliko im se nešto nepredviđeno desi.

"Svi učesnici i članovi ekipa obavezuju se da zauvek neće prijaviti USTA, grad Njujork, ATP, WTA..., kao ni bilo kog zaposlenog u ovom projektu za svaku učinjenu štetu ili radnju koja uzrokuje gubitak, bolest i povredu bilo koje vrste, uključujući smrt učesnika ili onih kloji se nađu u kontaktu sa igračem" stoji u sada već zloglasnom dokumentu koji je izazvao brojne kontroverze u teniskom svetu.

Nadal je rekao da je igranje US opena trenutno rizik za njegove telo. Novak je zdrav. Igrao je ovog leta egzibicioni turnir u Beogradu. Prethodnih dana Đoković je imao brojne zamerke na račun predloženih mera koji su saopštili organizatori mastersa u Sinsinatiju i grend slema u Njujorku, ali je ipak odlučio da igra na ova dva velika turnira.

Đoković je bio šampion Njujorka 2011, 2015 i 2018. godine, a Masters u Sinsinatiju je poslednji iz serije 1.000 koji je osvojio i to pre dve godine.


tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara