Vojvodina gradi tim iz početka, otišlo devet igrača

Rukometni klub Vojvodina, šampion Srbije, sprema se za novu sezonu, ali je pred njima ozbiljan rad, zbog velikih promena u timu.
Vojvodina gradi tim iz početka, otišlo devet igrača
Foto: 021.rs
Ekipu Vojvodine napustilo je čak devet igrača: Sretenović, Milašević, Prodanović, Ovčina, Ilić, Medurić, Vučković, Stojković, dok se dugogodišnji golman Perović oprostio od igračke karijere. 
 
Uz to, nije siguran status krilnih igrača Stankovića i Grozdanića, za koje trener Boris Rojević kaže da su zaslužili da odu u inostranstvo i naplate ono što su dali Vojvodini. Ipak, po trenerovim rečima, oni se nikuda ne žure i iz Novog Sada će ih odvesti tek ponuda koja je znatno bolja od Vošine.
 
Najveće pojačanje svakako je pivotmen Bojan Beljanski, dugogodišnji internacionalac. U tim su stigli i mladi pivotmen Aleksandar Kurteš (Spartak), kao i levi bekovi Milan Vukovljak (Katar) i Stefan Miljković (Borac Banjaluka), desno krilo Darko Milenković (Dinamo) i levo krilo Bojan Rađenović (Borac Banjaluka). 
 
"Krećemo ispočetka. Kao da ničeg nije bilo godinu dana i to je vrlo čudno. Napravili smo ozbiljan rez u igračkom kadru. Do sada toliko promena odjednom nije bilo i zato će biti potrebno vreme da se igrači naviknu na rad koji zahtevamo, jedni na druge. Doveli smo igrače koji su spremni da igraju zahtevnu odbranu i da svakog dana napreduju. Praktično osim Beljanskog koji će nam mnogo doneti kvalitetom, ali i iskustvom, ostale pridošlice moraće mnogo da zapnu kako bi pokazali šta poseduju od igračkog potencijala", rekao je Boris Rojević.
 
Kada je u pitanju mlađi igrački kadar, stručni štab Vojvodine odlučio je da se golman Dimitrije Jelić, pivotmen Luka Rogan i bek Nikola Kovačević u narednoj sezoni razvijaju u Crvenoj zvezdi. Nasuprot tome, prvom timu su pridruženi kadetski reprezentativci Sima Šijan i Marko Tasić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport