Tenis

Đoković će igrati US open

Đoković će igrati US open
Foto: Wikimedia/arhiva | Đoković će igrati US open

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odlučio je da igra US Open.

Njujorški grend slem će biti igran od 31. avgusta do 31. septembra, a Noletov nastup, kao i brojnih vrhunskih tenisera i teniserki, bio je pod znakom pitanja zbog pandemije virusa korona i problema putovanja u SAD i karantina.

Osim na US openu, Đoković je potvrdio učeće na "Western & Southern Openu", koji se takođe, igra u Njukorku. Nole bi u Njujork trebalo da stigne 15. avgusta saopšteno je iz njegovog tima.

"Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na Western & Southern Open-u i US Open-u ove godine. Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove sa svih strana, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu. Tokom karijere sam odigrao neke od svojih najboljih mečeva baš u Njujorku", rekao je Đoković, a prenio njegov sajt.

On je dodao da je svestan da će ovaj put sve biti dosta drugačije zbog brojnih protokola i bezbjednosnih mjera koji su planirani da zaštite tenisere i ostale koji budu dio turnira.

"Uprkos tome, spreman sam da se prilagodim novim uslovima, jer sam naporno trenirao sa svojim timom i u dobroj sam formi. Obavio sam sve preglede kako bih se uverio da sam se potpuno oporavio i spreman sam da se vratim na teren fokusiran na to da odigram svoj najbolji tenis", rekao je srpski as.

"Western & Southern Open" igraće se na kompleksu Flešing Medouza od 22. do 28. avgusta, a nakon ovog turnira slijedi US Open. Oba turnira biće odigrana bez publike.

Podsjetimo da je drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal nedavno saopštio da neće igrati u Njujorku jer je zbog pandemije virusa korona komplikovana situacija u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije