Sin biznismena iz Novog Sada osumnjičen za nesreću u kojoj je stradala žena brani se sa slobode

Sin biznismena iz Novog Sada, star 17 godina, koji je osumnjičen da je kod Budve, vozeći gliser, izazvao nesreću u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), posle mesec dana u pritvoru pušten je da se brani sa slobode.
Sin biznismena iz Novog Sada osumnjičen za nesreću u kojoj je stradala žena brani se sa slobode
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila njegova porodica. Sud je tinejdžeru zabranio da napušta Budvu, a suđenje je zakazano za 26. avgust i biće zatvoreno za javnost, pošto je optuženi maloletan.
 
“Jahtom je upravljao maloletnik i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra i osumnjičeni će se braniti sa slobode”, potvrdio je portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.
 
Nesreća se dogodila 11. jula na moru kod Budve, a mladić je osumnjičen da je gliserom udario u barku u kojoj su bili stradala žena i njen verenik Vladan Stanišić (36)  koji je povređen. Kada je gliser dugačak skoro 12 metara udario u tri puta kraću barku, ona se prepolovila i potonula. Na gliseru je u tom trenutku bilo još sedam osoba i niko od njih nije povređen.
 
U optužnici je, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.
 
Kako piše "Blic", mladić je rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu. Crnogorski mediji su preneli da je otac mladića vlasnik glisera.
  • Jelena

    15.08.2020 23:20
    Srbin un CG
    Otkud "dečko" u CG usred jula, kad državljani Srbije još ne smeju tamo? Možda gospođa Vera da nam objasni, pošto pominje okolnosti.
  • Niko

    15.08.2020 21:29
    SNS
    Ciji moze biti, mucnite glavom. Samo Naprednjaci Smeju da se bahate, naucili to od vozda.
  • G pen

    15.08.2020 18:26
    Da dodam o bahatosti tatinih sinova na Strandu. Setite se pre dve godine mladog .ajmuna koji je obamro od alkohola pa kruzio camcem kod Spica na ulazu u mornaricu. Spasioci su se zaleteli sa svojim camcem kako bi ga izgurali da ne napravi nesrecu. Ovaj klinac je mislio da svuda moze da se bahati kao kod nas. Saucesce poginuloj porodici i podrska da se mali ne u izvuce kao ovde sto bi. I da ne zaboravimo isto slucaj od pre neku godinu kada se gliser zakucao u nesto, niko ne zna u sta. Samo sto su ovoga ovi u gliseru izvukli bas debeo kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika