Bulatović: Oduzeli su mi puške zbog pitanja o Vučićevim patikama 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Osim toga što su u utorak ometali moju konferenciju, ne samo Simo Spasić sa njegovim čuvenim megafonom, već i sa dvadesetak botova koji su dobacivali „ua, Đilas, ua, Bulatović“, juče je došla policija u moj dom i oduzela mi kompletno lovačko naoružanje i oružni list.

Oduzeli su moje puške i razoružali me kao lovca – kaže za Danas Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Prema njegovim rečima, ovo je treći put da se država sa njim obračunava; prvi put kada je na protestu nosio lutku tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića proveo je trideset dana u zatvoru, a nakon Petog oktobra je imao, kako kaže, okršaj sa (Miloradom Ulemekom) Legijom, zbog čega je morao da ode u Francusku.

– Sada se treći put dešava u životu da se predsednik države sa mnom obračunava, jer mu se ne sviđa moja konferencija. To što je poslao Simu Spasića i botove nije bilo dovoljno, nego mi je sada oduzeto i legalno oružje, sa svim plaćenim taksama. To je nešto što sam ja voleo i svaki lovac zna šta znači kada mu se oduzme oružje. Oni su došli i to su uradili na bestijalan način, tako što su mi rekli da sam napravio prekršaj u Vinči, onda kada smo imali protest 2019. godine, kada smo legli na put jer se građani Beograda truju od zapaljene deponije. Policija je došla, legitimisala nas i od tada se ništa nije dešavalo – navodi Bulatović.

Njemu su policajci rekli da je protiv njega pokrenut postupak 2019. godine, ali Bulatović smatra da to nije razlog za oduzimanje oružja, kao što je 1996. godine policija izdala saopštenje da on nije uhapšen zbog lutke Miloševića, nego zbog ometanja saobraćaja.

– Cela zemlja je znala da je problem bila lutka Slobodana Miloševića, kao što danas vaši čitaoci treba da znaju da nije problem 2019. godina i Vinča, već da mi je oružje oduzeto zato što sam u utorak održao konferenciju za štampu. Njoj se odazvao veliki broj novinara i to je ono što je zasmetalo Vučiću, jer ko sam ja da postavim pitanje odakle njemu patike od 70.000 dinara i odakle mu pare za sako koji košta preko 500.000 dinara, da bi on medijima koje kontroliše rekao da on to dobija iz fundusa. To je netačno, tako nešto ne postoji. To postoji za pozorišta, za glumce, a za predsednika ne – ističe Bulatović.

On kaže da ga je Vučić na kraju kaznio tako što je verovatno pozvao ministra policije Nebojšu Stefanovića i rekao „ućutkajte tog malog, to što je meni uradio mora da se sankcioniše“.

– Međutim, kao što sam 1996. godine rekao Miloševiću, „to što si me uhapsio ne znači da ću prestati dalje da se borim“, i čim sam izašao iz zatvora obišao sam sve gradove po Srbiji i govorio kao oslobođeni demonstrant, tako i danas poručujem čitaocima Danasa da moja borba protiv režima Aleksandra Vučića neće prestati. Mogu da mi oduzmu sve, mogu čak i život da mi oduzmu i da prete oduzimanjem života, ali moja borba protiv ovog režima neće stati i boriću se dok im ne vidimo leđa – naglašava Bulatović.

Na kraju, on poručuje da će za sve ono što vlast radi građanima i opoziciji, odgovarati pred licem pravde u jednoj slobodnoj i demokratskoj Srbiji.

Podsetimo, Bulatović je u utorak održao konferenciju na Andrićevom vencu, ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, na kojoj je pozvao predsednika Aleksandra Vučića da odgovori „kako ga nije sramota da se bahati i nosi patike od 70.000 dinara dok je svako deseto dete u Srbiji gladno“.

„Jedna patika je dovoljna da se kupi 1.500 hlebova, četvoročlana porodica u naredne tri godine može da ima svaki dan hleb“, rekao je Bulatović novinarima gde je napravio performans ispred donetih 1.500 hlebova. Rekao je da će taj hleb biti dat u humanitarne svrhe, ali da treba da se javnost zapita koliko košta jedan rukav Vučićevog sakoa i koliko bi porodica od tih para moglo da živi normalnije.

Vučić je nekoliko sati kasnije odgovarajući novinarima tokom obilaska radova u Beogradu na vodi rekao da su to sve laži, da sakoe dobija iz fundusa, da nosi džempere od 50 evra i da se ni on, ni njegova porodica nisu obogatili ni za dinar od 2012. od kada je Srpska napredna stranka na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari