Đan Pjero Gasperini (©AFP)
Đan Pjero Gasperini (©AFP)

Gasperini: O ovome je govorio Žoze Murinjo…

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 23:51

“Bolje da smo poklekli ranije”, dodaje Atalantin trener

Nema Atalanta zbog čega da se stidi. Naprotiv, treba da se ponosi svime što je uradila ove sezone. Ali da boli – boli. I neće da stane. Jer nije lako kad polufinale Lige šampiona i istorijsku pobedu nad desetostruko skupljim timom ispustiš u sudijskoj nadoknadi. Zbog toga žali i šef struke Đan Pjero Gasperini, ističući ipak da igračima ništa ne zamera.

Izabrane vesti

Najveća žal je zbog toga što smo bili tako blizu i što smo zaista mislili da možemo da napravimo jedan neverovatan podvig. Ostaje satisfakcija zbog tga što smo imali sjajnu Ligu šampiona iza sebe, konstantno napredovali protiv najboljih timova Evrope. Mogu samo da zahvalim igračima na svemu što su uradili. Razočaran sam samo zato što smo bili tako blizu. Ali Pari Sen Žermen ima neke od najboljih igrača na svetu, Mbape i Nejmar, u jednom trenutku su ih vratili u život. Bolje da smo primili ranije. Ovako više bolji”, rekao je Gasperini posle meča.

A da li je moglo da bude drugačije? Tu se Gasperini prisetio slavnijeg kolege Žozea Murinja.

Liga šampiona je posebno takmičenje. Sećam se da sam pre nekog vremena čitao izjavu Žozea Murinja koji je rekao da je ovo takmičenje u detaljima. Detalji prave razliku u ovako izjednačenim utakmica. Mi smo imali onu šansu Berata Đimsitija, mogli smo i neke kontre i polukontre bolje da završimo, to su sve detalji. Nismo sigurno bili nespremni ni za prekide, a tako smo primili gol”.

Možda je i hazarderski pristup Gasperinija imao uticaja na poraz. Pred kraj meča Atalantini igrači bili su vidno isrcrpljeni?

Nismo mi izgubili oštrinu, ali PSŽ ima igrače koji su tako okretni, tako brzo reaguju, tako brzo promene pravac… Nejmar, Mbape, ali i drugi igrači to rade na najvišem nivou. Mi nismo u napadu bili tako opasni jer smo morali da Josipa Iličića zamenimo igračima drugačijih karakteristika. Razoćarani smo, maltene smo bili u polufinalu. Ali cela ova sezona je bila neverovatna. I želimo da i sledeća bude takva. Da budemo još bolji, a to neće biti lako. Ne mislim ovde čak ni na rezultate, već na naš napredak, jer neće nam nikad više biti ovako lako u Seriji A. Atalanta nikad neće biti tim koji u sezonu ulazi sa ciljem da osvoji Skudeto. Mi prvo želimo da napredujemo, da osvojimo 40 bodova i opstanemo u ligi, a za dalje – videćemo”.

I za kraj…

Ljudi u Bergamu će slaviti svakako. Zbog osećaja pripadnosti. Zbog toga što je tim dao sve što je mogao. Samo to i traže od nas. Možda nemamo novac, ali imamo bunar strasti i ideja koji nema dno. I nastavićemo da izvlačimo odatle”.


tagovi

Đan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara