VRATILI MLADU, DOČEKANI MECIMA: U zagrebačkom predgrađu je oštećena porodica pištoljem branila svoju čast
Foto: EPA/ANTONIO BAT

opasno

VRATILI MLADU, DOČEKANI MECIMA: U zagrebačkom predgrađu je oštećena porodica pištoljem branila svoju čast

Hrvatska -

U zagrebačkom predgrađu Dugave je u utorak oko 22.40 sati u došlo do pucnjave.

Na teren su stigli policijski službenici i Hitna pomoć, a policija je potvrdila da je jedan čovek lakše povređen.

“U Novom Zagrebu je 31-godišnjak došao pred zgradu i bacio kamen u prozor jednog stana. Potom je iz zgrade za sada nepoznati počinilac u njegovom smeru ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja, pri čemu je 31-godišnjak lakše povređen. Lekarska pomoć mu je pružena u KB-u Dubrava. Kriminalističko istraživanje je u toku”, tvrde u policiji.

Kako nezvanično doznaje 24sata, radi se o porodičnoj svađi. Naime, porodica je došla sa snajom njezinu ocu, pretpostavlja se da su odlučili raskinuti brak, na što je mladina porodica burno reagovala jer očigledno misle da im je tako u njihovoj zajednici ukaljana čast. Kako su rekli sugovornici iz kvarta, s tom porodicom je znalo i pre biti problema, a i galame su bile česte, a neretko je bilo i tučnjava.

“Ovdje živim od rođenja, u tom stanu živi velika porodica, ali ko tačno to ne znamo jer često se menjaju i dolaze novi ljudi na nekoliko dana ili nedelja. Do sada nije bilo pucnjava, ali je svađa bilo. Iskreno, sad nas je malo i strah. Zamislite da je bilo više metaka! Pa to je zgrada, moglo je pogoditi nekog drugog. Strašno nešto!”, ispričao je jedan stanovnik Dugava novinarima.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track