U SAD više od hiljadu đaka i nastavnika u karantinu 1Foto: Pixabay / Juraj Varga

Više od hiljadu đaka i nastavnika trenutno je u karantinu u Džordžiji, državi u kojoj je registrovan najveći broj dnevnih slučajeva korona virusa od početka pandemije, a desetine učenika testirane su pozitivno tokom prvih nekoliko dana nastave, zbog čega više od hiljadu sada mora da bude u izolaciji u svojim kućama.

Na fotografijama vide se đaci kako sede zajedno, hodaju blizu jedni drugih, pa čak i učestvuju u protivpožarnoj vežbi bez socijalne distance, prenosi Glas Amerike.

Odluka da se đaci vrate u učionice podstiče debate širom Amerike, a jedan školski okrug u Nju Džersiju prešao je potpuno na onlajn nastavu zbog manjka nastavnika, dok 375 nastavnika kaže da se neće vratiti u učionicu zbog straha od kovida 19.

Isti strah se oseća u Teksasu. Nastavnica Rebeka Ašer, koja predaje deci uzrasta od šestog do osmog razreda, podnela je ostavku na sastanku školskog odbora.

„Nisam smatrala da školski okrug ima adekvatne planove da zaštiti učenike i nastavnike”, rekla je ona.

U tom predgrađu Detroita – gde školski okrug naginje ka virtuelnom učenju, roditelji zahtevaju “časove uživo”.

„Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”, kaže jedna majka, učesnica protesta.

Slična scena je viđena u Finiksu u Arizoni…

„Niko ne želi nikoga da ugrozi, ali moramo da razmišljamo o sveukupnom zdravlju deteta”, ističe mlada nastavnica koja se zalaže za fizički povratak u škole.

Đaci nose maske da spreče širenje Kovida 19 u školi u Godliju, u Teksasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari