Najnovije vesti
Vesti Politika
Ambasador Božović tražio sastanke sa predstavnicima pravosuđa i Nacionalnog koordinacionog tijela

Ambasador Božović tražio sastanke sa predstavnicima pravosuđa i Nacionalnog koordinacionog tijela

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore kojima je preneo mnogobrojne zahteve državljana Srbije da im se omogući ulazak u Crnu Goru, zbog posete i nege roditelja i najbližih, saopštila je Ambasada Srbije u Crnoj Gori.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vladimir Božović Foto: Privatna arhiva
Vladimir Božović
Pročitajte još

Veliki deo zahteva odnosi se i na državljane Srbije koji imaju nekretnine u Crnoj Gori.

"Ovi razlozi, uvažavajući pravo Crne Gore da o njima odluči, temelje se na poštovanju osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda, ali i humanosti. Takođe, ambasador Božović je zatražio razgovor sa predstavnicima NKT (Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti) povodom iste teme", navedeno je u saopštenju.

Aambasador Božović razgovarao je i o zdravstvenom stanju Branke Milić, kojoj je pozlilo pre dva dana, i kojoj je ukazana hitna medicinska pomoć. Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju “državni udar”. Ona je 23. novembra 2018. godine napustila suđenje, i od tada se nalazi u Ambasadi Srbije u Crnoj Gori.

"Nakon ukazane pomoći Branku Milić obišli su ambasador Vladimir Božović, kao i njen advokat Jugoslav Krpović. Ambasador Božović je preneo svoju zabrinutost za zdravstveno stanje gospođe Milić, kao i zahtev da mu se omogući prijem kod najviših predstavnika pravosuđa Crne Gore", saopštila je Ambasada Srbije u Crnoj Gori.