FRANCUSKI LIST OPLEO PO RUSKOJ VAKCINI: Stavili nepriličnu sliku Putina na naslovnu, ovo neće na dobro da izađe! FOTO
Foto: Profimedia / Alexei Druzhinin, Profimedia

sprdačina

FRANCUSKI LIST OPLEO PO RUSKOJ VAKCINI: Stavili nepriličnu sliku Putina na naslovnu, ovo neće na dobro da izađe! FOTO

Planeta -

Francuski list "Liberasion" stavio je na naslovnicu novog broja fotografiju ruskog predsednika Vladimira Putina obučenog kao tajni agent Džejms Bond

Pri tome, Putin umesto pištolja drži špric sa ruskom vakcinom protiv virusa korona.

Fotografija je potpisana "Sutra nikada ne umire", što je naslov jednog od filmova o Džejmsu Bondu.

Razvoju ruske vakcine i situaciji sa epidemijom u Francuskoj list je posvetio četiri strane.

Autori materijala objašnjavaju da je vakcina dobila ime po veštačkom satelitu koji je „iznenadio ceo svet pretekavši Amerikance u svemirskoj trci u oktobru 1957“.

"Brzina kojom je ruski predsednik objavio (o vakcini) iznenađuje. Brzina ili žurba? Svetska zdravstvena organizacija reagovala je vrlo oprezno na ruske izjave... Postoje sumnje u ozbiljnost kliničkih ispitivanja",- navodi se u članku.

List je objavio i članak švajcarskog genetičara Fransoa Balua, koji objavu o stvaranju ruske vakcine nazvao opasnom, smatrajući je posledicom "političke odluke primenjene u ludoj trci".

Na društvenim mrežama nakon objave o ruskoj vakcini pojavile su se razne ilustracije na kojima je prikazan Putin sa vakcinom. Na jednoj od njih Putin vakciniše američkog predsednika Donalda Trampa, a na drugoj jaše medveda i nosi vakcinu.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut "Gamaleja" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je nazvana "Sputnjik V". Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mesta - u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track