Bruno Ženesio (©Reuters)
Bruno Ženesio (©Reuters)

Šampionski tim ima Bruno Ženesio: Peking skinuo i četvrti skalp u isto toliko utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 16:33

Klub iz prestonice Kine jedini je sa maksimalnim učinkom od starta sezone

Peking Guan se ne zaustavlja – četvrto kolo grupe B kineske Superlige donelo je i četvrti trijumf ekipe Bruna Ženesioa koja je rezultatom 3:1(1:0) savladala Hebei. Kvalitetniji sastav na papiru klub iz kineske prestonice je potvrdio i na terenu ne dozvolivši timu sa severa zemlje ni da pomisli na prvu ovosezonsku pobedu.

Utakmica je imala košmaran početak za ekipu autsajdera koji je nakon nepunih pet minuta igre već zaostajao. U želji da blokira centaršut rivala Fneg Gang je promenio lopti pravac taman toliko da ona završi u golu. Desetak minuta po startu drugog poluvremena Renato Augusto je pripremio pogodak snalažljivom Žangu Juningu, a tračak nade Hebeiju doneo je Dong Ksušeng u 78. minutu. Trijumf Pekinga overen je u četvrtom minutu sudijske nadoknade, a Kraljevske straže su novom pobedom još jednom potvrdile da će biti ozbiljana prepreka Gvangdžou Evergrandeu na putu ka odbrani titule. Takođe, Četa Bruna Ženesioa jedina je zadržala maksimalan učinak od starta šampionata.

Izabrane vesti

U okviru iste grupe sastala su se dva tima iz plej-of zone, Šangaj SIPG i Vuhan - šampion iz 2018. je bio bolji rezultatom 2:1 (0:1), iako je od 25. minuta morao da juri prednost Vuhana. Crveni orlovi nisu imali nameru da pokleknu i dožive prvi poraz u sezoni, a Oskar i Marko Arnautović iskristalisali su se kao junaci preokreta. Prvo je Brazilac iz kornera u 79. minutu asistirao Austrijancu za gol, da bi nekadašnji igrač Čelsija deset minuta kasnije poentirao sa bele tačke za konačan rezultat. Važan trijumf za Šangaj koji je sačuvao dva boda zaostatka u odnosu na lidera Peking Guan.


KINA 1 – 4. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Nedelja

Guangžou Evergrande - Šandong 0:1 (0:0)

/Go Tianju 59/

Guangdžou R&F - Đengsu 0:2 (0:2)

/Tešeira 22, 34/

Ponedeljak

Šangaj Šenhua - Daljen 2:2 (1:0)

/Šin-Vuk 7, Điegei 73 - Rondon 66, 90+3p/

Šenžen - Henan 1:2 (1:1)

/Meri 2 . Žipeng 44ag, Karanga 62/

GRUPA B (SUČOU)

Utorak

Šijadžunag - Tjenđin Teda 3:0 (1:0)

/Žong 9, Jifeng 81, Muriki 90/ 

Čungćing - Đingdao 0:0 (0:0)

Sreda

Šangaj SIPG - Vuhan 2:1

/79. Arnautović, 89. Oskar - 25. Žang/

Peking Guan - Hebei 3:1

/Gang 5ag, 54. Žang, 90+4 Hou - 78. Dong/



tagovi

KinaKina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara