Epidemija još uvijek nije odjavljena iako je sve više izliječenih pacijenata

1
14

Trenutna epidemiološka situacija je i dalje nestabilna ali sa elementima poboljšanja što se zaključuje na osnovu sve manjeg broja kovid pozitivnih pacijenata, sve manjeg broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulanti i prijema u Opštoj bolnici Novi Pazar a sve je više izliječenih pacijenata koji se otpuštaju iz Opšte bolnice Novi Pazar, istakla portparolka Zavoda za javno zdravlje.

Ona je pozvala mlade na odgovornost, da što manje ostvaruju kontakte i da čuvaju svoje zdravlje ali i zdravlje drugih ljudi.

„Ono što želimo jeste da apelujemo na omladinu da ostvaruje što manje kontakata, da čuva svoje zdravlje jer čuvajući svoje zdravlje oni čuvaju i zdravlje starijih, što znači da oni moraju da se ponašaju prema preporukama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba, da se nose zaštitne maske, da se socijalna distanca poštuje i da se to više koriste dezinfekciona sredstva. Apelujemo i na vlasnike restorana, na ugostiteljske objekte uopšte da njihovo osoblje nosi zaštitne maske, da oni koriste dezinfekciona sredstva i da poštuju socijalnu distancu. Također apelujemo na inspekcijske organe da u ovim danima pojačaju nadzor.“

Zavod za javno zdravlje svakodnevno prati epidemiološku situaciju i shodno tome možemo reći da moramo biti oprezni jer epidemija još uvijek nije odjavljena i virus je još uvijek u opticaju, poručuju iz Zavoda za javno zdravlje.

„Djelatnost Zavoda za javno zdravlje jeste da ne liječi pacijente, ne pregledava i ne određuje im dijagnozu, ono što Zavod radi jeste davanje preporuka i prijedloga mjera zdravstvenim ustanovama kao i ostalim ustanovama sa teritorije grada Novog Pazara i opštine Tutin, dake odgovornost je na svima njima a prije svega je odgovornost na svakom pojedincu.“

Tokom jučerašnjeg dana iz Regionalne kovid bolnice u Novom Pazaru dva pacijenta transportovana su u Kragujevac i Kraljevo, koliko ih je otpušteno na kućno lečenje, a primljena su četiri nova, tako da je u ovoj ustanovi ukupno 22 hospitalizovanih pacijenata.

Štab za vanredne situacije saopštio je da preminulih pacijenata nije bilo, kao ni pacijenata na respiratorima i mehaničkoj ventilaciji.

Urađeno je 70 seroloških testova, od kojih su 33 bila pozitivna, a u Kovid ambulanti Doma zdravlja bila su 152 pregleda, od kojih 44 prva i 108 kontrolnih.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Ženo šta to pričaš. Pa šta radi epidemiolog nego pregleda pacijenta i postavlja dijagnozu da li je u pitanju zarazna bolest ili nezarazna. I svi ostali lekari u zavodu šta rade pišu i prepisuju, a ne pregledaju. Ma bežite bre, ti beše radila kod parne pekare magnetna rezonanca bila si radiolog a sada si u zavodu. Strašno

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.