Aleksić podneo krivičnu prijavu protiv članova Nadzornog odbora Telekoma 1Foto: BETAPHOTO/NARODNA STRANKA/DS

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podneo je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv članova Nadzornog odbora Telekoma Srbija, državnog revizora i odgovornih lica iz ministarstava privrede i trgovine, zbog sumnje da su kupovinom kablovskih operatera oštetili to javno preduzeće za više od pola milijarde evra.

Aleksić je novinarima, nakon podnošenja prijave, rekao da na njegovo javno postavljeno pitanje krajem januara do danas nije bilo odgovora nadležnih institucija, a da se radi o najvećoj pljački građana Srbije u poslednjem periodu, jer je Telekom digao kredit da bi platio tu kupovinu.

Iznos koji je Telekom platio za te male kablovske operatere je za više od 10 puta veći od njihove realne tržišne vrednosti, konstatovao je on.

Kao primer on je naveo kupovinu kablovskog operatera Kopernikus, za šta je plaćeno 195 miliona evra, a realna vrednost je 10 miliona.

Pozivajući se na podatke iz Agencije za privredne registre, Aleksić je rekao da je procenjena vrednost imovine Kopernikusa bila 40 miliona evra, obaveze i dugovanja su bila 30 miliona, tako da je vrednost kapitala iznosila svega 10 miliona, a Telekom je to platio 19 puta više.

Ukupan prihod Kopernikusa u 2017. godini bio je 17,5 miliona evra, a neto dobit svega 1,5 milion, istakao je Aleksić, i zapitao kome je odgovaralo da se za takvu firmu da 195 miliona evra.

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da se protiv nje vodi najbrutalnija kampanja sa ciljem jačanja jedne strane firme, koja predstavlja direktnu konkurenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari