Najnovije vesti
Vesti Svet
NAMIGNUO, PA SVE ŠOKIRAO IZJAVOM "U Beogradu sam saznala za ubistvo sina": Trostruki ubica iz Splita Filip Zavladav na suđenju

NAMIGNUO, PA SVE ŠOKIRAO IZJAVOM "U Beogradu sam saznala za ubistvo sina": Trostruki ubica iz Splita Filip Zavladav na suđenju

Filip Zavadlav (25) na početku današnjeg suđenja je najpre namignuo, a onda rekao da se "generalno ne oseća krivim" za trostruko ubistvo u četvrti Varoš u Splitu početkom ove godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Filip Zavadlav Foto: Drustvene mreze
Filip Zavadlav

Suđenje Zavadlavu počelo je u Velikoj dvorani splitskoga Županijskog suda koji je pod opsadom policije.

Zavadlav je na početku suđenja namignuo fotoreporterima.

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je Zavadlav, s dvostrukim lisicama na nogama i na rukama, ironično dobacio okupljenima: "Jesu li ovo ulaznice?", javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon što mu je pročitana optužnica, rekao je da se zasad ne bi izjašnjavao o krivici, iako je prvo sudskom veću rekao kako se generalno ne oseća krivim.

Tokom dvodnevne rasprave očekuje se da će biti saslušano 23 svedoka među kojima su i njegovi roditelji, piše Tanjug.

Zavadlav na suđenje dolazi iz zatvora u Gospiću, gde je završio nakon što su stručnjaci u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici utvrdili da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je branio ćutanjem, prenela je Hina.

Njegov advokat kaže da mu je teško reći u kakvom je stanju Zavadlav jer mu je ponašanje nepredvidivo, piše Indeks.

Suđenje se održava pod merama velikoga obezbeđenja, a od ranog jutra je u zgradi suda i oko nje puno policije, uglavnom u civilu. Suđenje prati i nekoliko građana koji su prethodno Zavadlavu davali podršku.

Naredna rasprava je zakazana već za sutra.

Pročitajte još

Zavadlava optužnica tereti da je 11. januara ove odine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva bili na dva motora.

Osim za trostruko teško ubistvo optuženi se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i ugrožavanje opšte opasnosti.

Za ta krivična dela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

"U Beogradu sam saznala za ubistvo sina"

Na početku suđenja svedočila je Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana (24).

Kazala je kako je o ubistvu svog sina saznala iz medija jer je bila u to vreme u Beogradu, a drugu dvojicu ubijenih, kako kaže, nije lično poznavala. Čula je za Torlaka iz priča svog sina Marina. Znala je i za Filipovog brata Stanislava, jer joj je sin pokazao zajedničke fotografije koje su nastale 2018. u Jelsi na ostrvzu Hvaru. Ali, istakla je da ne zna ništa o nikome od ubijenih.