Obeležava se Međunarodni dan mladih, prioritet Vlade da se unapredi njihov položaj i ostanu u zemlji

Obeležava se Međunarodni dan mladih posvećen problemima mladih širom sveta. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da su mladi budućnost Srbije i da je prioritet Vlade da kontinuirano i sistematski ulaže u unapređenje položaja mladih i njihov ostanak u zemlji.

Zoran Đorđević je čestitao Međunarodni dan mladih i rekao da Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedivši im bolje uslove za život, rad i napredak u svakom smislu, ali i da vrati naše stručnjake koji su otišli u inostranstvo.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je napomenuo da je u cilju sprečavanja migracija, doneta Strategija o ekonomskim migracijama proistekla iz ideje i zajedničkog rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji, a koje je osnovano 31. januara 2019. godine.

"Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačaju veze sa dijasporom, podstaknu povratne i cirkularne migracije, ali i privuku strani državljani različitih obrazovnih profila", istakao je Đorđević.

Kako kaže, pitanje migracija koje se dešavaju i na globalnom i na unutrašnjem nivou su jedan od prioriteta Vlade, jer utiču na ukupan potencijal države.

Navodi da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

"Cilj Vlade je da se oni državljani koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije", poručio je Đorđević.

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво