Lončar: Moramo da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema, kaže Zlatibor Lončar.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.08.2020.

11:05

Lončar: Moramo da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Navodi da će se u naredna četiri dana u te dve zdravstvene ustanove obavljati dezinfekcija.

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je najavio da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici.

Lončar je naveo da će se Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, vratiti u normalan proces rada i da od danas neće više primati kovid pacijente.

Ministar je rekao da u svim kovid bolnicima u celoj Srbiji ima dovoljno mesta.

Lončar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice.

"Sledeći koji će ići u smanjenje kovid pozitivnih, odnosno koji će ostati bez tih pacijenta je Banjica, koja je neophodna za dalji rad i pokušavamo da sistem vratimo za potrebe koje su neophodne za sve pacijente", rekao je Lončar.

Sve više pacijenata koji su preležali koronu javlja se sa problemima na plućima i na srcu i on moraju da budu adekvatno zbrinuti, jer ne mogu da se upućuju u kovid bolnice, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, on je rekao da se za pacijente koji su preležali kovid-19, a koji se sada javljaju sa problemima na plućima i na srcu, moraju obezbediti odgovarajući kapaciteti.

"Moramo da ih ozbiljno zbrinemo, da pregledamo i da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima", rekao je Lonncar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: